Bitvavo geld storten met iDeal of Paypal: hoe moet dat?

Benieuwd naar hoe je met Bitvavo Paypal of iDeal kunt gebruiken om geld te storten op je account? Je leert het in dit artikel. We moeten je er wel gelijk bij vertellen dat PayPal nog geen betaaloptie is bij Bitvavo. Dat geldt ook voor de vergelijkbare betaalmethoden Trustly, Neteller en Skrill. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan krijg je er natuurlijk een update van.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Hoe kun je wel betalen bij Bitvavo

Betalen bij Bitvavo kan op verschillende manieren, al is PayPal nog geen optie.

 • SEPA Bankoverschrijving

Wil je grote bedragen overmaken (maximaal transactiebedrag van maar liefst 1.000.000)? Dan is eigenlijk alleen SEPA Bankoverschrijving geschikt. Omdat je hierbij meestal met grote bedragen werkt, is de verwerkingssnelheid van een order trager dan gemiddeld: je moet 1 of 2 werkdagen wachten voor de order verwerkt is. Aan SEPA transacties zijn geen extra kosten verbonden.

 • iDeal en Bancontact

Als het op transacties aankomt, gelden voor iDeal en Bancontact dezelfde regels. Je gebruikt deze methoden voor het direct aankopen van cryptovaluta. De orders worden meteen verwerkt, dus je kunt na de transactie gelijk beginnen met handelen. Let er wel op dat het maximale transactiebedrag hier een stuk kleiner is: 10.000 euro. Er komen geen extra kosten bij.

 • EPS en Giropay

Je kunt ook transacties uitvoeren met Giropay en EPS. Deze werken min of meer hetzelfde als iDeal en Bancontact: de transacties worden direct uitgevoerd, zodat je meteen kunt gaan handelen. Ook is het maximale transactiebedrag hier 10.000 euro. Het verschil dat er extra kosten verbonden zijn aan de transacties: per order betaal je 1,99% van het volume van de transactie.

iDeal gebruiken op Bitvavo

Zoals gezegd, is geld bijschrijven met iDeal bij Bitvavo gratis. Het gaat als volgt:

 • Voor het bijschrijven moet je eerst bij Bitvavo zijn ingelogd

 • Klik nu op de link naar “Tegoeden Storten”

 • Bij “Bedrag” vul je in welk geldbedrag je aan je Bitvavo-account toe wilt voegen

 • Bij “Betaalmethode” kies je voor “iDeal”

 • Geef aan bij welke bank je een bankrekening hebt

 • Mocht je meer dan 10.000 euro op je account willen storten, onthoud dan dat voor iDeal een maximum van 10.000 euro per transactie geldt. Mocht je meer willen storten, dan kan dat: gebruik meerdere transacties kort achter elkaar voor het gewenste bedrag.

Hoe werkt crypto aankopen met PayPal?

Op Bitvavo kan je met PayPal voorlopig niet terecht, maar je kunt PayPal wel gebruiken om crypto mee aan te kopen (ergens anders dan). Je kunt crypto’s als Bitcoin gewoon op het PayPal netwerk zelf gebruiken. In eerste instantie biedt PayPal een “hosted” wallet aan voor het PayPal netwerk. Dit is geen wallet van jou zelf, maar van het netwerk: de crypto munten die erin opgeslagen zijn, zijn dus niet 100% in je eigen beheer. Je krijgt ook geen privésleutel van de wallet.

“Not your keys, not your coins”

Dit is een gezegde in de crypto wereld. Wat er eigenlijk mee bedoeld wordt, is dat wanneer je de privésleutel van de wallet waarop je munten staan niet in bezit hebt, het eigenlijk ook jouw munten niet zijn. Je kunt je dus afvragen of je niet liever van een platform gebruik zou maken waar de munten wel echt 100% jouw eigendom zijn en waar je genoeg vrijheid hebt.

Welke Crypto munten kun je als PayPal gebruiker kopen?

Als PayPal gebruiker (en dat zijn er wereldwijd inmiddels 365 miljoen) heb je intussen tot verschillende crypto munten toegang. Bitcoin is natuurlijk de bekende, maar je kunt met PayPal nu ook Ethereum, Litecoin en Bcash kopen. Dit zijn de bekendere en grotere crypto munten. Met een PayPal rekening kun je ze niet alleen opslaan, maar ook weer verkopen.

Hoe bewaart PayPal Bitcoin?

PayPal beheart zijn Bitcoin in samenwerking met Paxos Trust Company. Transacties met Bitcoin gaan niet via het Bitcoin grootboek of netwerk, maar verlopen via het PayPal centrale grootboek zelf. PayPal heeft de touwtjes dus stevig in handen. Dat betekent ook dat niet jij als klant, maar PayPal de uiteindelijke eigenaar is van de Bitcoin die met PayPal verhandeld worden.

Sinds 2021 voor Nederlandse gebruikers

PayPal Bitcoin (en de andere genoemde crypto’s) zijn pas sinds 2021 door Nederlandse gebruikers aan te schaffen. Het gaat gelukkig wel verrassend gemakkelijk. Het nadeel is natuurlijk wel dat je niet volledig eigenaar van de Bitcoin wordt. Wil je in Nederland Bitcoin en andere crypto valuta aankopen zonder van PayPal gebruik te maken, dan kies je eerder voor Bitvavo. Bitvavo is namelijk een volledig Nederlandse exchange. Hier koop je goedkoop crypto.

Crypto aankopen met iDeal

iDeal is de meest gebruikte, meest vertrouwde betaalmethode in Nederland. Je kunt iDeal bij de meeste crypto currency brokers eenvoudig gebruiken. Een groot voordeel van iDeal is dat de transactiekosten er meestal erg laag bij liggen. Dat geldt ook voor Bitvavo. Bitvavo is zelfs de allergoedkoopste Nederlandse broker voor het aankopen van crypto munten met iDeal. Je betaalt maar 0.25% handelskosten (0.25% van de totale waarde van de order).

Extra Bitvavo voordeel

0.25% handelskosten is niet veel. Als je voor 1000 euro crypto koopt, dan betaal je 1000 x 0.0025 = 2.50 euro handelskosten. Dat is een eitje. Als de koers jouw kant op gaat, heb je dit bedrag gemakkelijk terugverdiend. Maar wist je dat je met een speciale code voor nieuwe klanten (tik “Bitvavo welkomstcode” in bij Google en je vindt hem op verschillende plekken), de eerste 1.000 euro transactiekosten vrij kunt krijgen? Vergeet die 2.50 euro betalen dus.

Voordelen van gebruik iDeal

iDeal gebruiken voor het storten van geld op je account is om meerdere redenen voordelig:

 • Als je met iDeal stort, wordt het geldbedrag direct op je account bijgeschreven

 • iDeal is een veilige betaalmethode

 • Voor iDeal worden meestal geen of lage extra kosten berekend bij transacties.


Ontdek Onze Uitgebreide Gidsen en Reviews

Geld storten met iDeal: een YouTube voorbeeld

Crypto Nederland laat je zien hoe je met iDeal kunt beginnen met crypto handelen bij Bitvavo:

Ook in de onderstaande video krijg je uitleg hoe je crypto kunt kopen met iDeal bij Bitvavo:

In deze updatevideo van Crypto Nederland wordt onder andere het potentieel van PayPal besproken:

Bronnen Bitvavo geld storten

Hier kun je beginnen met Bitvavo

Op jouw succes!