Inhoud van deze pagina:

Welke is beter: Bitvavo of Binance? De twee allergrootste crypto handelsplatformen van dit moment

In dit speciale artikel worden er twee crypto handelsplatformen met elkaar vergeleken, namelijk Bitvavo en Binance. Hoe verschilt het van elkaar en is het juist beter of slechter bij de één of de ander crypto’s te gaan verhandelen? Wij testten deze enorm bekende exchanges uit en vertellen je er alles over. Lees snel verder…

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Dit zijn de grootste verschillen tussen Bitvavo en Binance

Als je naar de grootste verschillen gaat kijken tussen Bitvavo en Binance dan kom je er snel achter dat Bitvavo vooral voor de Nederlandse markt is. Het is heel eenvoudig opgezet en dat tegen relatief hele lage transactiekosten. Vooral als beginner zit je goed bij Bitvavo. Voor ons zijn dit de twee meest belangrijke redenen om voor Bitvavo te kiezen boven Binance. Je vindt verderop in dit artikel een aantal duidelijke verschillen tussen de twee in onze tabel. Nu eerst wat meer over Binance als handelsplatform.

Twijfels, wel beginnen met Binance?

Het handelen in crypto valuta is de laatste tijd enorm populair geworden. Een aantal jaren geleden besloot ik mijzelf ook te gaan verdiepen in deze digitale valuta’s. Met name crypto handelsplatform Binance trok mijn aandacht. Zo op het eerste gezicht leek het mij een heel goed startpunt om te beginnen met mijn crypto avontuur.

In eerste instantie kwamen er wat twijfels om te starten met Binance. Het plaatje dat wordt geschetst is heel rooskleurig, maar ik vroeg mij af of het mijn geld wel waard was. Ik heb daarom aardig wat cursussen gevolgd om goed bekend te raken met dit crypto handelsplatform. En ik moet eerlijk bekennen dat het wat tegenviel.

Moeilijk om de tutorials van Binance te volgen

Het volgen van de cursussen verliep erg moeizaam en ik kwam er moeilijk in. Daarom is het ook aan te raden om eerst goed te kijken naar welke cursussen je het best kunt volgen. Niet alle cursussen zijn immers even goed. Ze kunnen een stuk moeilijker zijn dan je denkt. Let daarnaast op dat je er veel tijd aan moet besteden. Het liet mijn interesse in Binance een beetje verwateren.

Toch doorzetten met Binance door een expert

Maar mijn twijfels over dit handelsplatform verdwenen plots, doordat ik via Twitter in contact kwam met een Binance expert. Hij liet mij de positieve kanten zien en ik werd opeens heel enthousiast om ermee te gaan werken. Wat mij vooral positief opviel was hoe bij Binance dan nadruk wordt gelegd op het adopteren van cryptovaluta in verschillende wegen.

Wie ben ik om Binace te reviewen (en het verschil met Bitvavo)?

Ik ben zelf lyrisch over Binance en wil met deze review mijn ervaringen delen. Het kan in het begin redelijk overweldigend overkomen, maar als je vol blijft houden dan merk je snel genoeg dat het heel eenvoudig in gebruik is. Dit crypto handelsplatform is niet voor niets een van de bekendste in de crypto wereld.

Blijf altijd kritisch op crypto handelsplatformen

Dat het handelen in crypto explosief is gestegen de laatste jaren is een feit. Daardoor zijn er veel crypto handelsplatformen ontstaan. En zoals met zoveel van dit soort zaken is niet ieder handelsplatform even betrouwbaar. Als je de website bezoekt van Binance kan dit overweldigend overkomen. Er is zoveel gaande. Vandaar dat ik deze review heb opgesteld om jou te voorzien van duidelijke informatie over dit handelsplatform.

De eerste indrukken van het gebruik van Binance

Mijn eerste indruk over Binance is dat het erg compleet en veel diensten aanbiedt. Dit is het grootste crypto handelsplatform wat er bestaat en dat merk je aan alles. Ze leggen vooral de nadruk op het adopteren van crypto valuta via verschillende wegen. Daarnaast is de lijst van crypto valuta die verhandeld kunnen worden erg groot.

Mooi beloftes van Binance, maar maken ze het ook waar?

Een van de beloftes van Binance is: “koop en verkoop crypto in minuten”. Dat heb ik getest en het is inderdaad zo dat het via dit platform heel eenvoudig is om crypto te kopen en ook zo snel mogelijk weer te verkopen. Dat allemaal op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Een andere belofte die Binance geeft is: “handel overal waar je maar wilt”. Dat betekent dat je bijvoorbeeld op je smartphone overal in de wereld zou moeten kunnen handelen. Ja, op alle devices zoals een smartphone werkt dit handelsplatform uitstekend.

Op welke criteria beoordeel ik Binance?

Zoals gezegd kan Binance in het begin van overweldigend overkomen. Zeker als beginner. Ik heb voor deze review gekeken naar hoe gebruiksvriendelijk het platform is, hoe het zit met het aanmeldingsproces, de klantenservice en of je Binance kan benaderen op verschillende apparaten.

Op wat voor manier ik Binance heb getest

Ik heb de afgelopen tijd Binance voor deze review veelvuldig gebruikt. Dat betekent dat ik mij heb aangemeld bij Binance, crypto’s heb ingekocht en verkocht, intensief de user interface heb uitgetest en vragen gesteld aan de klantenservice. Dit heb ik allemaal gedaan om een zo compleet mogelijk beeld van Binance te krijgen en zien of ze hun woorden echt waarmaken.

Wat houdt Binance precies in?

Binance is het grootste crypto handelsplatform die er bestaat. Dit handelsplatform komt uit China en is vandaag de dag over de hele wereld bekend. Het aanbod van crypto valuta’s is erg groot en heeft wat dat betreft veel te bieden. Voor de beginnende handelaar kun je heel makkelijk terecht bij Binance. Maar ook voor de professionele en ervaren handelaar is dit een uitstekend crypto handelsplatform.

Korte blik op de makers van dit handelsplatform

Binance is een crypto handelsplatform wat relatief nieuw is. Het komt uit China en is opgericht in 2017. Changpeng Zhao is de oprichter en heeft binnen korte tijd een van de grootste crypto handelsplatformen van gemaakt. De naam Binance betekent “Binary or Bit and Finance”. De populariteit komt mede doordat het platform in verschillende talen beschikbaar is en er een beginnende en ervaren user interface beschikbaar is.

Hoe ziet de handelsomgeving eruit?

Nadat je je hebt geregistreerd kom je op het handelsplatform terecht. Als beginnende handelaar is het goed om te kiezen voor het “beginners” handelsplatform. Deze user interface ziet er erg gebruiksvriendelijk uit en je zult merken dat je er snel mee overweeg kunt. Naast dit basis handelsplatform heb je ook een gevorderde handelsplatform. Bij deze user interface kun je uit net wat meer opties kiezen. Persoonlijk gezien vind ik dit net wat prettiger werken. Maar ben je een beginnende handelaar raad ik het ‘beginners” platform aan.

Welke testdata heb ik gebruikt?

Ik heb voor de review mijzelf aangemeld bij Binance. Ik heb getest hoe het aanmeldingsproces in z’n werk gaat, hoe makkelijk of moeilijk het handelen in crypto’s is en of je makkelijk kunt navigeren tussen alle schermen. Daarnaast heb ik de klantenservice een vraag gesteld en gekeken hoe lang het duurde voordat ze reageerden.

Wat zijn de resultaten van deze testdata?

Het aanmelden bij Binance gaat super makkelijk. Dit crypto handelsplatform heeft goed nagedacht over de toegankelijkheid van aanmelden. Ze nemen je letterlijk aan het handje mee en je hebt binnen een paar minuten een account aangemaakt. Eenmaal ingelogd met een account is het heel eenvoudig crypto’s in- en verkopen. Niets meer dan lof over de user interface. Alles is heel duidelijk en je vindt binnen een paar minuten je weg door de schermen. Tot slot de klantenservice, van essentieel belang. Het is mogelijk om via een chat vragen te stellen of je kunt mailen. Uit mijn ervaring krijg je binnen een uur antwoord.

Zitten er kosten verbonden bij het gebruik van Binance?

Begin je met handelen op Binance dan rekenen ze transactiekosten van 0.1%. Je kunt deze transactiekosten zien als een van de laagste kosten op een crypto handelsplatform. Betaal je met zogenaamde Binance Token (BNB) dan worden de transactiekosten van elke trade 0.05%. Dit kan gezien worden uit veruit de laagste transactiekosten die je op dit moment hebt in de cryptowereld.

Binance het geld waard?

Binance is het grootste crypto handelsplatform dat er is en kan daardoor hele lage transactiekosten rekenen. Je kunt hier absoluut je voordeel mee halen. Door deze lage kosten maakt het het handelen via dit crypto platform het je geld zeker waard.

Mijn eigen opinie over dit handelsplatform

Binance kan gezien worden als grootste crypto handelsplatform die er op dit moment is. Dat betekent wel dat hackers er misbruik van kunnen maken. Dat is in het verleden dan ook gebeurd. Maar oprichter Changpeng Zhao is hier heel goed mee omgegaan en heeft het platform een stuk veiliger en betrouwbaar gemaakt. Dat maakt dat je op Binance vandaag de dag zonder problemen in crypto’s kunt handelen.

De voordelen van Binance

Er zijn genoeg voordelen die je kunt ervaren als je Binance gaat gebruiken. Ten eerste heeft dit handelsplatform een goede reputatie en grote naamsbekendheid. Overal op de wereld kennen mensen Binance. Daarnaast is het handelen van crypto’s je heel makkelijk gemaakt. Er is dan ook geen speciale KYC verificatie vereist om te beginnen. Het team schuwt niet en treedt veel op de voorgrond. Je weet met wie je te maken hebt. Tot slot bevat Binance een zeer grote en actieve community waar je altijd terecht kan.

De nadelen van Binance

Voor crypto handelaren die met iDeal willen betalen zullen de kosten wat hoger zijn. Daarnaast heb je hier geen telefonisch contact en gaat alles via FAQ pagina’s, mail of live chat. Ander puntje van kritiek is de taal van de support. Die verloopt niet in het Nederlands. Dus als je vragen hebt gaat dat vooral via het Engels.

De score per criterium

Binance scoort op het gebied van veiligheid uitstekend. Alhoewel het het grootste crypto handelsplatform is van de wereld heeft het qua veiligheid zijn zaakjes goed op orde. Aanmelden is nog nooit zo makkelijk geweest. Ook hier scoort Binance uitstekend. Als je gaat kijken naar de toegankelijkheid om te handelen in crypto’s kan iedereen er gebruik van maken. Zowel beginnende als ervaren crypto handelaren kunnen hier terecht. Tot slot de klantenservice. Reageren snel op je vragen via mail en bevat daarnaast een live chat. Wel gaat alles in het Engels en is het niet mogelijk om te bellen.

Tabel: verschil Bitvavo en Binance

BitvavoBinance
Iets gebruiksvriendelijker voor beginnersOok voor beginners, maar die al wat meer ervaring hebben met handelen in crypto’s
Prettig app die heel toegankelijk en makkelijk te bedienen isDe app kan overweldigend overkomen met alle informatie die je op je scherm ziet
Aanbod van meer dan 150 crypto valutaAanbod van meer dan dan 300 verschillende crypto valuta
Kosten van Bitvavo liggen op 0.25% per transactieKosten van Binance liggen op 0.1% per transacie
De klantenservice is in het Nederlands en er kan per mail vragen gesteld wordenDe klantenservice is in het Engels en het is mogelijk om vragen te stellen via mail en live chat

De meningen van een experts over Binance

Voor deze review heb ik ook experts gevraagd wat zij van Binance vinden. Dat om een duidelijker beeld te krijgen en de mening van anderen te horen. Zij zijn enorm positief over Binance en vinden het een heel prettig platform om in crypto’s te handelen. Ook wat kritiek puntjes. Zo vinden de meeste personen die ik ondervraagd hebt dat Binance voor beginners wat overweldigend kan zijn. Wel beamen ze dat als je even door de zure appel heen bijt je snel genoeg de feeling krijgt met dit handelsplatform.

Hoe goed is de klantenservice?

De klantenservice is erg belangrijk voor een crypto handelsplatform. Er kan genoeg gebeuren tijdens het handelen en daarom moet de klantenservice snel en adequaat kunnen reageren. Uit mijn onderzoek is gebleken dat Binance goed en snel reageert. De live chat werkt uitstekend en de klantenservice kunnen jou direct met je vragen helpen. Ook heb ik via de mail een vraag gesteld en kreeg binnen het uur antwoord. Daarnaast kan je als support ook nog gebruik maken van de FAQ pagina’s. Voor als je op algemene en veelgestelde vragen antwoord wil hebben.

Wie kan Binance gaan gebruiken?

Binance is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het handelen van crypto valuta. Voor zowel beginners als de ervaren crypto handelaar is dit een uitstekend platform om je geld in crypto te verhandelen. Het is niet voor niets het grootste crypto handelsplatform die er op dit moment is en dat merk je aan alles. Het handelen van crypto’s kun je overal ter wereld via Binance doen. Zowel thuis achter je laptop of in het buitenland via de app op je smartphone.

Zijn er speciale vaardigheden vereist om te starten met handelen?

In crypto handelen gaat heel eenvoudig. Met een beetje verstand van internet kan je al snel een account aanmelden bij Binance en beginnen met handelen. Het mooie van Binance is dat ze zowel een “beginners” user interface hebben als een “ervaren’ user interface. Dat maakt het handelen een stuk toegankelijker. Daarnaast kan je zoveel geld beleggen als je zelf wilt. En naarmate je steeds meer gaat handelen word je steeds bekender met het platform. Dat zorgt ervoor dat je bekend raakt met alle knoppen, functies en opties, zodat het handelen nog sneller gaat.

Binance en het verleden

Binance is nog een relatief jonge speler als crypto handelsplatform. Het werd in 2017 door Changpeng Zhao opgericht. Het platform komt uit China. Vanaf het begin van deze periode maakte het een razendsnelle ontwikkeling door en binnen zes maanden werd het een van de grootste handelsplatformen in crypto’s. Het succes ligt aan verschillende factoren. Zo wordt er ondersteuning aangeboden in verschillende talen, heeft het hele lage transactiekosten en heeft het interfaces beschikbaar voor wel beginners als ervaren handelaren. Dat maakte van Binance een succes.

Wat zeggen andere mensen over Binance?

Naast dat ik voor deze reviews experts heb gevraagd wat zij van Binance vinden, heb ik ook mijn directe omgeving gevraagd naar ervaringen van Binance. Terwijl experts wat kritiek hadden, was mijn direct omgeving een stuk positiever. Vooral het gebruiksgemak en het snel kunnen handelen van crypto’s kwamen als positieve punten naar voren. Daarnaast het heel makkelijk en snel kunnen aanmelden zonder KYC verificatie werd als zeer positief beschouwt. En de klantenservice. Snel bereikbaar door de live chat en ook mailtjes werden snel beantwoord.

Een korte samenvatting van andere reviews

Langzaamrijker.nl

Al met al is Binance een zeer veilig platform om crypto’s te verhandelen. Toch is het nodig om altijd op je hoede te zijn voor hackers. Gebruik daarom altijd sterke wachtwoorden.

Onetime.nl

Binance is het grootste platform als je kijkt naar het aanbod munten. Daar komen dagelijks munten bij. Dit zorgt voor een complete en prettige handelsomgeving

Cryptotips.eu

Een type crypto handelsplatform als Binance is zeer betrouwbaar. Het platform is heel transparant en je ziet daarom alle namen die er werken duidelijk op de website staan. Oprichter Changpeng Zhao is een hele bekende naam in de wereld en heeft een uniek CV, dat zegt veel.

Cryptouniversity.nl

Onze ervaring met Binance is zeer goed. We gebruiken het al meer dan een jaar en zien veel ontwikkeling. Met het regelmatig  toevoegen van munten en goede communicatie werkt het platform uitstekend.

Conclusie: is Binance het waard op in crypto’s te handelen?

Is Binance het investeren van je tijd waard? Ik zou absoluut ja zeggen als je interesse hebt om te beginnen met het handelen van crypto’s. Je kunt je met dit handelsplatform heel eenvoudig aanmelden en binnen no-time kan je starten met handelen. Ten opzichte van concurrent handelsplatformen heeft Binance een erg groot aanbod van crypto munten. Met meer dan 300 munten kun je handelen. Dat zie je bijna nergens. Daarnaast uitstekende klantenservice die snel en goed reageert. Naar mijn mening is Binance is een aanrader voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren.

FAQ

Vraag: Wat is Binance?

Antwoord: Binance is de grootste crypto handelsplatform die er is en heeft de meeste actieve gebruikers. Je kunt op dit platform crypto’s verhandelen en andere financiële zaken doen met je crypto’s. Het heeft meer dan 300 munten beschikbaar om te kopen- en verkopen.

Vraag: Wat zijn de kosten van Binance?

Antwoord: De kosten van Binance liggen relatief heel laag. Je betaalt namelijk aan transactiekosten 0.1% Naast dat kun je 25% extra korting krijgen als je de Binance coin in je wallet houdt.

Vraag: Is Binance legaal in Nederland?

Antwoord: Binance komt oorspronkelijk uit China en doet tegenwoordig goed z’n best om aan alle wetgeving en regels van Nederland te voldoen. Om deze reden zijn er een aantal functies van het platform uitgeschakeld. Binance is niet aangesloten bij de Nederlandsche Bank en heeft hierdoor een waarschuwing gekregen. Moet je je daarover zorgen maken als handelaar? Nee, als handelaar ben je niet illegaal bezig als je besluit om gebruik te maken van Binance.

Wij vinden Bitvavo de betere partij

Aan het einde van de streep vinden we Bitvavo een betere keuze in vergelijking met Binance. Hieronder kun je beginnen met Bitvavo, inclusief een welkomstbonus die automatisch voor je geactiveerd wordt.

Ontdek meer op onze website

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.