Welkom bij de officiële Beleggersplek-review van de Bnbverhuurcursus die gegeven wordt door docenten Nikki en Priscilla. Wat zijn onze ervaringen met deze cursus als deelnemer? Is dit de #1 cursus van Nederland en België gericht op vakantiewoningen? Wij onderzochten het.

Door onze beleggingsredactie | Kian Alaie BSc

Wat is er allemaal voor nodig om eindelijk die stap naar vastgoed te maken en passief geld te verdienen aan je eigen vakantiewoning(en)? Wil je in vastgoed zitten en je woning verhuren als vakantiehuisje, maar heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken? De Bnbverhuurcursus 3.0 is daar wellicht de oplossing voor! Wij zochten het voor je uit.

Inhoud van deze pagina:
31) Veel gestelde vragen over BNB-verhuurcursus

BNB-verhuurcursus: onze volledige review

Ken jij BNB-Verhuurcursus al? Deze cursus richt zich op het vinden van een vakantiewoning waarmee je 25.000 duizend euro per jaar zou kunnen verdienen. Ten minste, in onze ogen ligt dat voor iedereen binnen handbereik en dat is niet zo’n onrealistisch bedrag. De inzichten die je in deze cursus opdoet, zouden wereldwijd toepasbaar zijn – niet allen in België of Nederland. BNB-verhuurcursus heeft ook een eigen online leeromgeving waar je op eigen tempo de cursus kunt volgen. Benieuwd naar het volledige aanbod van BNB? En is het een kwalitatieve cursus volgens onze redactie? Lees dan dit uitgebreide review.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Bekijk ook eerst onze Videoreview

Mijn zoektocht naar de ideale cursus om een vakantiehuis op te zetten

Vastgoedverhuur kan je heel wat geld opleveren, dat wisten we al langer. Tot onze grote – en aangename – verrassing heb je er niet altijd een enorm groot eigen vermogen voor nodig. Dat wekte onze interesse. Logischerwijs zijn we ons uitgebreid in het aanbod cursussen op het gebied van vastgoed gaan verdiepen. Al snel kwamen we ook bij BNB-verhuurcursus uit.

Zelf maak ik vaak gebruik van vakantiewoningen. Letterlijk elke keer bedenk ik me dan: “hier zal vast wel een belachelijke winstmarge op zitten”. Tegelijk komt dan de gedachte in mij naar boven dat er ook weer ontzettend veel organisatorisch werk en gedoe bij komt kijken.

Nu ik een aardig zakcentje heb verzameld ben ik op zoek naar een spreiding van mijn investeringen. Misschien hoort een dergelijke vakantiewoning er wel bij. Ik doorliep deze cursus om erachter te komen wat ervoor nodig was om een vakantiehuisje te runnen en of deze cursus het waard was.

Wat maakt ons geschikt als vastgoedverhuur reviewers?

Wij zijn fanatieke reviewers, dat is één ding dat zeker is. We zijn nog fanatieker met reviewen dan we met beleggen zijn. Ook in de beleggingswereld zijn we geen vreemden: verschillende leden van onze redactie zijn fanatiek bezig of bezig geweest met beleggen. Dat ging met wisselende successen. Vandaar dat we nu op zoek zijn naar een methode die écht werkt.

Ik ben een van die redactieleden van Beleggersplek.nl en heel eerlijk, ik heb echt precies nul ervaring met hospitality of het opzetten van een vakantiehuis. Het enige wat er een beetje bij in de buurt komt is het bekritiseren van Nederlanders die gevolgd worden door een tv-programma en een vakantiewoning opzetten in het buitenland.

Ik heb wél veel ervaring met investeren en het onderzoeken van cursussen. Zelf heb ik de studie Food Technology op WO-niveau gevolgd en afgerond. Op het gebied van onderwijs en cursussen heb ik dus het één en ander gezien. Ik ben nu, samen met jou, op zoek naar een manier om mijn portfolio te verbreden. Een vakantiewoning zou hier misschien perfect bij passen.

Ik zocht het voor jullie uit en ik probeer een glashelder beeld te geven wat een cursist uit dit programma haalt.

Blijf kritisch op het aanbod vastgoedverhuur bedrijven

Met vastgoed valt veel geld te verdienen. Dat geldt voor de mensen die in vastgoed beleggen, maar ook voor de bedrijven die vastgoed aanbieden. Hun eerste prioriteit is winst halen en die winst gaat soms ten koste van jouw eerlijke marktkansen. Vandaar dat je nooit blindelings in zee moet gaan met een partij die vastgoed aanbiedt, maar eerst onderzoek moet doen.

In het huidige internettijdperk springen de verdienmodellen als paddenstoelen uit de grond om online een extra zakcentje te verdienen. De maker wil natuurlijk zijn product zo mooi mogelijk verpakken met allerlei beloftes. De verkooppagina’s zijn uitnodigend en proberen jou over te halen om het product aan te schaffen. Het is onze taak als recensent om het product uit te testen en controleren of ze inderdaad eerlijk zijn geweest op hun verkooppagina.

BNB-verhuurcursus: waarom scepsis in eerste instantie de overhand had

Scepsis is altijd op zijn plek. Een cursus die je belooft succesvol te worden met beleggen, moet je altijd kritisch bekijken. Dat is niet meer dan logisch. Wij willen eerst zien, voor we geloven.

Ik ben eerlijk gezegd altijd sceptisch bij beloftes die worden gedaan over hoeveel je potentieel kan verdienen. Nu moet ik wel zeggen dat de cursusinhoud van Bnbverhuurcursus 3.0 er buitengewoon netjes, verzorgd en leerzaam uitziet. De pagina wordt ondersteund door audiovisueel materiaal en tevreden klanten. Ook geeft het helder aan wat het allemaal te bieden heeft. Een lijst aan partners doet het altijd goed!

Wat beloven vastgoedverhuur specialisten zoal? Wat kun je daar nu echt mee?

Een vastgoed-verhuurspecialist zal je doen geloven dat met de juiste kennis en inzichten vastgoed aankopen en verhuren een fluitje van een cent wordt. Je zult “slapend rijk worden”. Dat is een heel mooie belofte, maar niet iedereen is voor beleggen in de wieg gelegd. Zelfs als is de specialist heel succesvol, wil dat niet zeggen dat jij dat ook meteen zult zijn.

Ze claimen het volgende te zijn of te geven:

 • De #1 cursus van Nederland en België gericht op vakantiewoningen!” – Is de cursus daadwerkelijk van hoge kwaliteit?
 • Makkelijk te volgen – wat is de instaplevel van de cursus en kan je als iemand die nog niks weet over het verhuren van een vakantiewoning instappen?
 • De #1 community: Bnbverhuur mastermind – Hoe actief is deze community en valt er profijt uit te halen?
 • Online coaching: 1 op 1 coaching – zijn deze sessies makkelijk aan te vragen?
 • Templates voor vakantiewoning – zijn deze makkelijk te integreren voor eigen gebruik?

Wij zochten het uit!

Op deze criteria beoordelen wij vastgoedcursussen

Vastgoedcursussen als BNB-verhuurcursus beoordelen wij als volgt:

Hier letten wij op

 • Een goede prijs-kwaliteit is voor ons heel belangrijk: voor wat, hoort wat – hoe hoger de prijs, hoe beter de service
 • Kun je als beginner uit de voeten met de BNB-verhuurcursus? En heeft de cursus ook de meer ervaren vastgoedbelegger nog iets te bieden?
 • Wordt er goed uitleg gegeven over de risico’s van vastgoed beleggen en hoe je deze kunt beperken?
 • Zijn er veel positieve reviews bekend over de cursus? Zijn er ook veel negatieve geluiden?
 • Hoe zit het met de support: mocht je een vraag hebben of tegen een probleem aanlopen, word je dan snel geholpen?
 • Is er een community waar je in contact kunt komen met andere cursisten, de trainers en onafhankelijke specialisten om kennis mee uit te wisselen?

Alvast onze scorekaart die we aan het einde van de review invullen

Elk product heeft natuurlijk andere eisen. Daarom stellen we per cursus verschillende eisen op. Hieronder een lijst met waar we de cursus op beoordelen:

Criteria 1: Gebruiksvriendelijkheid – Is de cursusomgeving prettig om in te werken en navigeren?

Criteria 2: Expertise – Hebben de ontwikkelaren voldoende expertise in hun vakgebied?

Criteria 3: Design en representativiteit – Is de cursusomgeving prettig vormgegeven?

Criteria 4: Toekomstbestendigheid – Blijft de informatie relevant?

Criteria 5: Online community – Hoe actief en nuttig is de community?

Bonus: wat heeft de cursus te bieden naast hun standaardpakket?

Hoe hebben we het product getest?

We hebben het product aangeschaft, de cursus doorlopen en deelgenomen aan de online community. Deelnemen aan de interactieve elementen zoals interactie met de community kan alleen een totaal beeld geven van wat de cursus waard is.

BNB-Verhuurcursus in de praktijk: deze onderzoeksdata kunnen we delen

Uiteraard heeft de redactie de BNB-Verhuurcursus ook zelf uitgeprobeerd. We hebben ons ingeschreven en de verschillende modules doorlopen. We moeten erkennen dat de opbouw van de cursus goed in elkaar zit en dat het proces, de mogelijkheden en de haken en ogen van vastgoedbeleggen ons stapsgewijs duidelijker werd. Uiteindelijk zijn we tevreden over de ervaring.

Tijdens het recenseren van deze cursus waren we positief verrast door de vakkennis van de trainers, evenals de praktische toepasbaarheid voor ons als cursist. Over het algemeen zijn we dan ook erg te spreken over de BNB verhuurcursus. De cursus heeft een duidelijke opbouw en neemt de beginnende investeerder mee op een ontdekkingstocht door de vastgoedwereld. Als je ooit met vastgoedverhuur wil beginnen, is BNB toch wel de place to be. Waarom en hoe dat zo is, bespreken we in de komende paragrafen.

In het kort: wat is en wat biedt de BNB-Verhuurcursus?

wat is de bnb verhuurcursus

De BNB-Verhuurcursus biedt een volledig stappenplan voor het aankopen en verhuren van vakantiewoningen. De cursus staat boordevol praktische voorbeelden, is verrijkt met documenten, voorbeeldcontracten en andere documenten. Je maakt gebruik van handige persoonlijke coaching sessies, verschillende casestudies en krijgt toegang tot de geheel exclusieve BNB-verhuur Community. Ook krijg je een jaarlang toegang tot de “geheime formules”.

Er wordt persoonlijke hulp aangeboden die wereldwijd toepasbaar is en online te volgen. Zo bieden ze een online leeromgeving aan waar jij de cursus op eigen tempo volgt. De Bnbverhuurcursus 3.0 bevat 17+ modules waarin ze jou meenemen in het kopen en verhuren van een vakantiewoning. Daarnaast krijg je toegang tot de Bnbverhuurcursus Community en online 1 op 1 coaching.

De oprichters van BNB-verhuurcursus

de bedenkers van de cursus: nikki en priscilla

BNB-Verhuurcursus is gestart door Nikki Kopperdraaijer en Priscilla Jansma. In deze cursus delen de twee hun ervaring en kennis op het gebied van vastgoedverhuur en dan wel vakantiewoningen in het bijzonder. Hun doel is mensen te helpen de sleur van een negen-tot-vijf baan te ontvluchten en meer vrijheid te verkrijgen. Hun nadruk ligt op mentorschap.

Ze zijn ondertussen 14 jaar elke dag bezig met de verhuur van Bnb’s. Zo hebben zij zich al bewezen met hun eigen bedrijf en hebben zij binnen de marketing campagne zo min mogelijk met nummers gesmeten. Binnen de cursus laten ze daadwerkelijk zien hoe hun omzet eruit ziet en dit is legit!

Aanbod van BNB-verhuurcursus producten

BNB-Verhuurcursus staat, zoals de naam al aangeeft, natuurlijk vooral bekend om zijn verhuurcursus. Een verdere toegevoegde waarde is de speciale community van BNB, waar je andere vastgoed investeerders vindt. Hier worden ideeën gedeeld en kun je advies krijgen van experts.

Welke kosten ben je bij BNB-verhuurcursus kwijt?

Denk je aan de kosten, dan denk je toch vooral aan de kosten van BNB Verhuurcursus (inmiddels versie 3.0) zelf. in overleg met Nikki kom je tot een passende prijsafspraak. Ze laten niet iedereen meer toe zeg maar. Maar je krijgt hier wel een hoop voor terug. Wat je precies van de cursus mag verwachten, bespreken we hieronder.

Is BNB-verhuurcursus het geld waard?

De kosten voor de BNB Verhuurcursus zijn niet niks, maar ze zijn zeker te overzien. Als je fanatiek bent en echt in vastgoed wil investeren, dan is de BNB verhuurcursus zeker de moeite waard. Met alle praktische tips en adviezen die je krijgt, haal je de kosten er zo weer uit.

Hoe ziet de Bnbverhuurcursus eruit?

hoe ziet de bnb verhuurcursus eruit

De cursus ziet er simpelweg enorm professioneel uit. Daarbij biedt de cursusomgeving een zeer sterke opbouw. Zo bieden ze je op het moment van schrijven 19 modules aan. Deze modules behandelen onderwerpen zoals mindset, hoe je start, voorbereidingen, praktische zaken en noem het maar op.

Hierboven zie je in de afbeelding hoe dit eruit ziet. Als je vervolgens op een module klikt wordt je begroet met allerlei audiovisuele lessen. De ontwikkelaren zijn uitstekende docenten die op een prettige en daadkrachtige manier lesgeven.

De inhoud van de BNB-verhuurcursus 3.0

Zoals gezegd, is de BNB verhuurcursus 3.0 nu beschikbaar.

 • Je krijgt toegang tot de exclusieve BNB Community

 • Je krijgt het BNB Verhuurcursus werkboek

 • Plus wekelijkse online coaching

 • Je krijgt toegang tot verschillende e-mail templates en voordeelcontracten

 • Er worden casestudies gedeeld van winstgevende verhuurprojecten

 • Je hebt 1 jaar toegang tot de zogenaamde “geheime formules”

 • Je leert te werken met je verstand en je emoties uit te schakelen.

Exclusieve community

De Exclusieve community geeft je toegang tot het sparren met andere investeerders, plus verschillende recreatie-verhuurders in zowel België als Nederland. Het netwerk is 24/7 beschikbaar. Je kunt vragen stellen en kennis delen. Mochten er plotseling grote kansen ontstaan, dan worden er alerts gegeven.

Gratis Rendement Tool

De Rendement Tool is gratis te gebruiken. Deze houdt in dat je de cashflow plus rendement van verhuur van je tweede woning of vakantiewoning kunt berekenen. Het rekenvoorbeeld geeft je een goede indicatie van de kosten die je zult maken. De Rendement Tool is gratis te downloaden.

BNB-verhuurcursus Kickstart training

De Kickstart Training is een betaalde service.

 • Je krijgt een kickstart training over de kracht en waarde van vakantiewoningen
 • Inclusief BNB Verhuurcursus werkboek en toegang tot de online community
 • Met online coaching
 • Met casestudies, documenten, contracten en e-mailtemplates om direct uit de startblokken te schieten.

BNB-verhuurcursus Casestudies

De casestudies zijn van BNB Verhuurcursus zelf en komen voort uit meerdere jaren ervaring. Op moment van schrijven hebben de oprichters ruim 25 vakantiewoningen in verhuur. Deze worden door een klein team gemanaged. De fouten die gemaakt zijn, worden omgezet in belangrijke lessen. Door goed naar de studies te kijken, voorkom je dat je dezelfde fouten maakt.

Wat vinden we van de modules? Punt voor punt onze mening per module (overzicht inhoud)

Hieronder lees je stuk voor stuk onze mening per module. We geven een korte samenvatting over wat je hier kan vinden zodat jij een compleet beeld krijgt over het aanbod.

Module 1: Mindset en persoonlijke ontwikkeling – 11 lessen

Elk project begint natuurlijk bij een mindset. Als je die niet op orde hebt zie je overal problemen en zal je minder kordaat te werk gaan. Ben je negatief? Dan ga je ook negatief te werk. In deze module beginnen ze bij het begin en delen ze wat er nodig is voor succes!

We ervaarden dit als een prettige introductie en de introductie maakt je zeker enthousiast voor het beginnen van een nieuwe module. Soms bij andere cursussen word je direct al in het diepe gegooid met allerlei technische zaken waardoor je eigenlijk op een vervelende toon begint. Bij deze cursus staat Mindset voorop om zo vervolgens enthousiast te beginnen.

Module 2: Hoe en waar te starten met BNB-recreatieverhuur – 16 lessen

In deze module leren ze je waar je aan moet denken en welke stappen je moet nemen om te starten. Ook bieden ze je een werkboek en rendementstool aan. Zo leer je alles over bijvoorbeeld regels en wetgeving, marktonderzoek en misschien wel het belangrijkste: Hoe jij je vastgoed financiert.

We vinden dit een enerverende start.

Module 3: Achter de schermen bij Beachhousesea rentals (ons eigen verhuurbedrijf)

De makers van de cursus hebben een succesvol verhuur bedrijf. Daarnaast hebben ze ook zelf een eigen portfolio aan vastgoed. Zo kunnen wij heel gaaf uit eerste hand even meekijken hoe het er aan toe gaat. We hebben ook even gegoogled of het bedrijf goede reviews heeft en dat heeft het zeker! Dit zie je in de Google reviews.

google reviews van de bnb verhuurcursus

We vinden het vooral gaaf dat ze differentiëren tussen High-end en Low-end accommodaties.

Module 4: Voorbereiding van het verhuurobject (appartement/recreatievakantiewoningen) – 7 lessen

Voorbereiding is natuurlijk ontzettend belangrijk. Nikki en Priscilla delen hier dat het je business kan maken of breken. Het managen van schoonmakers, verzekeringen en klusjes komt hier allemaal aan bod. Fijn dat ze deze valkuilen zo behandelen.

Module 5: platformen inrichten – 10 lessen

Welke platformen moet je nou uiteindelijk gebruiken om je woningen of appartementen te verhuren en hoe kan je besparen op subsidies? Ook leer je hier om te gaan met annuleringsvoorwaarden en hoe je omgaat met verschillende platformen. Dit zijn veel onderwerpen waar ik nog niet aan had gedacht!

Module 6: Woning verhuur-gereed maken – 5 lessen

Wat moet je doen om je woning klaar te stomen voor verhuur? Een boodschappenlijst, checklist en veelgemaakte fouten komen aan bod. Wederom onderwerpen waar we in eerste instantie niet aan hadden gedacht!

Module 7: Starten met verhuren (van aanvraag tot review) – 17 lessen

De technische onderwerpen zijn de elementen waar ik het meest profijt uit haal aangezien dit allemaal veel werk zou zijn om zelf uit te zoeken. De lessen gaan hier bijvoorbeeld over het aanvragen van reserveringen, in- en uitchecken van gasten en hoe je om moet gaan met beoordelingen.

Module 8: winnende platformen + channel manager – 14 lessen

Er zijn ontzettend veel platformen om te verhuren. Hier delen Nikki en Priscilla wat goed werkt. Zo leggen ze uit hoe Airbnb, Booking.com, Ferienhausmiete en vele andere platformen werken.

Module 9: Tips & tricks uit de praktijk – 13 lessen

Er worden allerlei handige tips gedeeld die essentieel zijn en je een hoop geld besparen. Ook in de community worden regelmatig nieuwe tips gedeeld die hier aan toegevoegd worden! Belasting, marktonderzoek, schoonmaak en partners komen hier bijvoorbeeld allemaal aan bod.

Module 10: Social media module – 7 lessen

Social media is tegenwoordig essentieel voor het promoten van je Bnb’s. Hier leggen ze je uit hoe je social media kanalen kan gebruiken om jouw woning te adverteren. Het gebruik van hashtags, stories en reels zijn enkele voorbeelden die ze benoemen.

Module 11: Vakantiewoningen / Chalets aankopen van A tot Z – 9 lessen

Woningen in vakantieparken zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van wat voor vakantiehuis je hebt, komen er verschillende eisen bij kijken. Denk aan chalets van kunststof, steen of hout. Ook voegen ze een lijst toe  met parken waar je zelf mag verhuren. Zoek dit uit door marktonderzoek die Nikki en Priscilla je aanbieden. Wederom zeer handig.

Module 12: casestudie vastgoed en recreatie woningen – 4 lessen

De casestudies laten in simpele stappen zien hoe Nikki en Priscilla zijn gestart en hoe je efficiënt kan opschalen. Ook laten ze succesverhalen van de community zien zodat wij uit hun ervaringen weer meer leren.

Module 13: Wekelijkse live- coachingcalls opgenomen met allerlei topics  – 85 lessen

Hier zien wij hoe interessante zaken besproken worden en anderen live geholpen worden. Vragen en problemen die anderen hebben zijn net zo interessant voor ons.

Module 14: Buitenland en markt onderzoek – 15 lessen

Hoe werkt verhuur in Italië? Of hoe werkt het allemaal in Spanje? In elk land is dit verschillend. Zelf zou ik echt geen idee hebben hoe ik een vakantiehuis zou moeten verhuren in een ander land. Het is zeer fijn dat mensen hun ervaring delen zodat wij kunnen leren van pioniers.

Module 15: BNB verhuurcursus documenten – 27 lessen

Deze module was voor mij het meest leerzaam en nuttig. Deze bevat namelijk alle documenten die je nodig zal hebben voor het verhuren van een woning. Een ontzettend uitgebreide verzameling aan documenten en handleidingen die Nikki en Priscilla met ons delen.

Module 16: Out of the Box, wees creatief en open je ogen en oren – 1 les

Laat je creatieve geest los en leer hoe je met behulp van je creativiteit nog winstgevender kan zijn. Deze module is kort maar wel waardevol. Jammer dat er op het moment van schrijven (nog) maar 1 voorbeeld wordt gegeven.

Nog 3 bonuscursussen om mee af te sluiten

De laatste die modules omvatten drie cursussen over:

 • Kickstarttraining vakantiewoningen
 • Minicursus BNB verhuur
 • Extra inkomsten creëren (digitaal)

Hierin vind je soms wat overlap, maar ook compleet nieuwe onderwerpen.

Online community: Spar met gelijkdenkenden en leer van elkaar en de experts

de community van de bnb verhuurcursus

De Bnbverhuurcursus biedt een platform aan waarmee jij samen met gelijkdenkenden kan sparren. Zo is er de mogelijkheid om vragen te stellen, maar ook heel gerichte onderwerpen aan te snijden. Zeer handig! Wij vonden dit een ijzersterk onderdeel van het aanbod. De trainers zijn erg toegankelijk en reageren direct en volledig.

Onze mening – Is de cursus het waard?

Heb jij interesse in het starten van een vakantiewoning en heb jij geen ervaring met hospitality óf het verhuren van woningen? Deze cursus biedt dan de persoonlijke hulp die je nodig hebt. Ikzelf heb het idee dat het nu veel toegankelijker is voor mij om te beginnen na het doornemen van alle informatie. Nikkie en Priscilla zijn ware experts op dit gebied en naast hun eigen ervaring bieden ze ook de mogelijkheid om van medecursisten te leren. Wat een top cursus!

Wat zijn de voor- en nadelen van de BnBVerhuurcursus van Nikki & Priscilla?

Als het niet duidelijk was, wij zijn meer dan tevreden over het aanbod! Sterker nog: we vinden Nikki en Priscilla de meest kundige en ervaren docenten op dit vakgebied. Hier nog even de voor- en nadelen op een rijtje.

Wie zonder gedoe aan de verhuur van een vakantiewoning wil beginnen, moet goed weten wat er allemaal bij komt kijken. Het gaat niet alleen om een idyllisch chaletje in de Belgische Ardennen vinden en opnieuw inrichten. Natuurlijk kan een frisse lik verf en een keuken of badkamer moderniseren helpen om je vakantiehuisje beter te verhuren, maar hoe ga je te werk als de verbouwing klaar is en er vakantiegangers voor je huisje gevonden moeten worden? Met een gedegen training ben je in elke fase van het verhuurproces – van aankoop tot en met belastingaangifte en nog veel meer – geholpen. De BnBVerhuurcursus biedt je zo’n training.

De voordelen van de BnBVerhuurcussus:

✅ De cursus richt zich niet alleen op Nederlandse geïnteresseerden, maar ook de Belgische doelgroep kan met deze cursus aan de slag.
✅ Praktische informatie wordt door middel van case studies toegelicht, waardoor de materie tot leven komt. Je kunt dan zelf de vertaalslag naar jouw situatie maken.
✅ Er is een gratis e-book beschikbaar dat je voorbereidt op de basis van het verhuren aan toeristen.
✅ Behalve de trainers zelf, kun je ook de verhuur community als bron van informatie gebruiken.
✅ Er is een gratis online training te volgen om je kansen en successen in te schatten, voordat je voor een betaalde cursus kiest.
✅ Alles op een rijtje!
✅ Aanbod van documenten en handleidingen
✅ Video’s van uitstekende kwaliteit
✅ Stap voor stap en volledig: elk onderwerp komt aan bod
✅ Aandacht voor veel gemaakte fouten

De nadelen van de BnBVerhuurcursus bij Priscilla en Nikki:

❌ Ondanks dat de cursus op dit moment afgeprijsd is, is het nog steeds een flink bedrag voor tieners. Voor twintigers, dertigers en oudere leeftijdsgroepen is het dan wel weer goed te doen. Je moet dan ook zeker weten dat alles wat jij wilt weten in de inhoud van de cursus behandeld wordt. Dit kunnen we overigens bevestigen: dat is zéker het geval.
❌ Je krijgt vanuit alle hoeken steun om je slagingskansen in de toeristische verhuur te vergroten, maar je weet nooit of het toerisme zo aantrekkelijk blijft als vroeger. De macro-economische trends spelen dus een sterke rol wanneer je overweegt dit verdienmodel uit te buiten. Echter, in de afgelopen decennia liep het toerisme van Nederland niet in gevaar en is het alleen maar toegenomen, zelfs ondanks de corona-jaren. Goed nieuws dus en geen belemmering om hiervoor te gaan.

Ons oordeel: Wat vinden we ervan + eindscore

Eerder hebben we al gespecificeerd waar we op oordelen en wat de criteria betekenen. Hieronder de beoordelingen en eindcijfer:

CriteriaCijferKorte toelichting
Gebruiksvriendelijkheid9.5Zeer fijne cursusomgeving
Expertise9.5Ervaren docenten
Design en representativiteit9Prettig design en clean vormgegeven. Soms een kleine spellingsfout
Toekomstbestendigheid9.5Ik zie niet hoe deze kennis zou dateren
Online community9Prettige community
Bonuspunt:+0.1Cursus biedt tools en veel documenten en handleidingen!

Eindscore: 9.4 – Uitstekend, met afstand de allerbeste bnb-cursus van Nederland

Een expert aan het woord: wat een telefoongesprek ons leert

Om meer te weten te komen over BNB Verhuurcursus en de oprichters, hebben we telefonisch contact gezocht met een expert in BNB-verhuur. Deze was erg te spreken over de cursus en vindt het “een prima investering voor een eerlijke prijs”. Voor wie verhuren overweegt, is het een aanrader.

De contactafdeling van BNB-verhuurcursus: top of flop?

De contactpagina is wat karig op de BNB website – deze ontbreekt namelijk in het geheel. Wel vinden we een e-mail om je vragen naar te sturen: info@bnbverhuurcursus.nl. Onze vraag was redelijk snel beantwoord, dus hierover zijn we wel te spreken. Als cursist krijg je natuurlijk meer persoonlijke aandacht. Bovendien kun je je vragen altijd kwijt in de community.

Stappenplan: zelf aan de slag met BNB-verhuurcursus

Wil je zelf gaan verhuren? Dan moet je in ieder geval het volgende doen:

 • Verdiep je in wat BNB Verhuurcursus te bieden heeft
 • Volg eerst de Kickstart Training zodat je een goed beeld krijgt van wat verhuren inhoudt en of het bij je past
 • Sluit het aanbod van BNB Verhuurcursus aan bij je wensen? Volg dan de BNB Verhuurcursus 3.0
 • Deel je ervaringen in de community, deel je kennis en vraag om adviezen voor je eerste investering. Beginnen maar!

Alvast onze conclusie: wel of niet met de BnBVerhuurcursus beginnen?

Als je de interesse, tijd, geld en de energie hebt om de cursus te doen, heb je er niks mee verloren en alles mee gewonnen. Je betaalt het cursusgeld en hebt nog een leuke cent over om je eerste vakantiewoning (of meerdere accommodaties) aan te schaffen. Je snapt alle ins en outs en weet aan welke regels je je moet houden bij de verhuur. De energie tijdens de trainingen en die binnen de community werkt motiverend, waardoor je niet kunt wachten om je nieuwe inkomstenstroom te genereren. Je herkent je in wat de cursus te bieden heeft, dus dan kun je de plank niet mis slaan.

Tip om te starten

Het is altijd handig om advies en richtlijnen te krijgen van iemand die al ervaring met dit soort projecten heeft. Het gaat je niet alleen om het geld dat je erin gaat steken, maar ook om welke keuzen je voor de aankoop van een pand al moet maken, zodat het ook meteen de juiste keuzen zijn. Valkuilen zijn er altijd bij een nieuw project en dus heb je het liefst dat iemand je het juiste pad op leidt en je met praktische voorbeelden inzichten kan geven voor jouw vastgoedavontuur.

Duidelijk stappenplan

In de training leer je hoe je in zes stappen kunt starten met de verhuur van een recreatiewoning. Door diep genoeg in te gaan op elke stap, krijg je een helder beeld van wat je moet voorbereiden en welke acties je concreet wanneer moet nemen om elke fase goed door te komen. Het blijft dan niet bij een idee, maar krijgt ook echt vorm. En de trainers vertellen je dan ook niet alleen over het aankopen van een pand, maar ook welke wet- en regelgeving er allemaal bij komt kijken.

Reviews van andere recensenten

De BNB-verhuurcursus is inmiddels al in versie 3.0 beland, dus we hebben de reviews van andere media verzameld over zowel de 2.0-versie als de 3.0-versie:

Bulletsamenvattingen van andere reviews over de 3.0 versie

RecensentSamenvatting review
Reviewfabriek.nlDeze site vind de cursus het absoluut waard. De cursus is uitgebreid opgebouwd en richt zich op een niche waardoor het zeer waardevol is.
Degeldwolf.nlVolgens de redactie van Degeldwolf.nl is er geen cursus als deze waarin je op meerdere manieren leert hoe je met je vermogen een verhuurbusiness kan starten.
Betrouwbarereviews.nlDeze recensent raadt de cursus ontzettend aan. Hij vindt dat Nikki en Priscilla een cursus ‘van ongekend hoog niveau’ hebben weten te ontwikkelen
Superreview.nlIn de review van superreview.nl schrijven ze dat je handige trick leert om je business op te schalen naar meer! Ze noemen de cursus een echte must.
Geldgroeien.nlDe reviewers van Geldgroeien.nl vinden de Bnb verhuur forum erg interactief en een fijne manier om te leren! Daarnaast zijn ze te spreken over het voorkomen van beginnersfouten.

BNB-verhuurcursus reviews van anderen over de 2.0-versie: in bullet-points

Reviewfabriek.nlReviewfabriek stelt dat de cursus “absoluut de moeite waard” is. Dat komt door de uitgebreide opbouw en focus op het verhuren. Je vindt bij BNB genoeg mogelijkheid om financieel onafhankelijk te worden.
Superreview.nlDe reviewer prijst het feit dat de cursus zowel geschikt is voor de leek als de ervaren vastgoedbelegger. Het is “een echte must” voor iedereen die wil leren hoe te beginnen met vastgoed verhuur.
Betrouwbarereviews.nlDe reviewer schrijft dat de cursusmakers een cursus “van een ongekend hoog niveau” hebben neergezet. De cursus zit boordevol nuttige informatie en heeft een logische opbouw. De investering wordt het bedrag “dubbel en dwars waard” genoemd.
Overalgeld.nlOveralgeld schrijft dat de BNB Verhuurcursus ontzettend waardevol is. De structuur is helder en prettig. De kwaliteit van de cursus is ook hoog. Investeren in de vorm van de BNB Verhuurcursus wordt “een absolute must” genoemd.
Degeldwolf.nlDegeldwolf geeft als eerste grote voordeel dat de BNB Verhuurcursus de enige in zijn soort is in de Benelux. Beleggen in verhuur zonder hierbij eigen vermogen te investeren is zeer lucratief. Inhoudelijk is de cursus “een echte BOM aan informatie”. Een mooie meenemer zijn de bijgeleverde bonussen.

Reviews van deelnemers

Op reviews van google vinden we vooral veel lof. De Bnbverhuurcursus heeft namelijk een 4.9/5 sterren uit 78 reviews op het moment van schrijven!

google reviews van de bnb verhuurcursus

Hieronder lees je enkele gebruiksreviews van cursisten:

reviews van cursisten 1
reviews van cursisten 2
reviews van cursisten 3

Tabel: alternatieven voor BNB-verhuurcursus

Beste algemene keuzeActief Vastgoedbedrijf – wil je alles te weten komen over de werking van vastgoed investeren en ook nog eens een vastgoed netwerk opbouwen, dan ben je bij Actief aan het juiste adres.
Onze persoonlijke favorietVrijheid Vastgoed – Vrijheid Vastgoed geeft heel veel verdiepende informatie en levert eveneens een goed netwerk.
Beste budgetoptieVastgoed-Community – één van de grootste vastgoednetwerken van de Benelux is Vastgoed Community. Je kunt hier bovendien goed betaalbare trainingen volgen.

Conclusie: is BNB-verhuurcursus de moeite waard?

ReviewBNB-verhuurcursus
SamenvattingWat ons betreft is de BNB Verhuurcursus absoluut de moeite waard. Dat heeft er onder meer mee te maken dat het de enige in zijn soort is. De cursus is de investering zeker waard. De moeite waard voor iedereen die serieus overweegt de vastgoedwereld in te stappen.
Review doorDe Redactie
BeoordelingOns eindcijfer: 9.8 uit 10.

Jouw verhuur vervolgstap

Zelf gaan verhuren? Koop geen vastgoed aan zonder je er eerst in te verdiepen. Dat kan via de BNB Vastgoedcursus of via één van de alternatieven. Weet wat je doet. Mocht je vragen hebben over je eerste aankoop of hier hulp bij nodig hebben, vraag die dan via de exclusieve community.

Veel gestelde vragen over BNB-verhuurcursus

Hoelang heb je toegang tot de informatie uit de BNB Verhuurcursus?

Als je de cursus aangeschaft en betaald hebt, heb je hier in principe de rest van je leven toegang toe. Je kunt dus in alle rust informatie terugkijken. Toegang tot bijbehorende bonussen blijf je houden.

Is de BNB Verhuurcursus speciaal gericht op beginners?

Jazeker, al zal je er ook als wat meer ervaren vastgoed belegger veel aan hebben. In principe is de cursus zo ingedeeld dat je als leek alle kneepjes van het vak leert en gelijk aan de slag kunt.

Welke begeleiding krijg je bij de cursus?

Bij de cursus hoort toegang tot een wekelijkse vraag- en antwoordsessie. Je kunt hier als je wilt aan deelnemen. Bereid vragen van tevoren voor. Verder is er sprake van online coaching.

Hoelang is de garantie?

BNB Verhuurcursus is wettelijk verplicht je 14 dagen garantie te geven. Dat houdt in dat je binnen twee weken na je aankoopt via info@bnbverhuurcursus.nl aangeeft dat je afziet van je aankoop, je gehele aankoopbedrag krijgt teruggestort.

Hoeveel geld is nodig om in vastgoed te gaan beleggen?

Allereerst moet je geld opzijleggen om aan de BNB Verhuurcursus deel te nemen. Verder heb je geld nodig voor de aankoop van een appartement of vakantiewoning. De kosten verschillen per woningtype. Vergeet ook niet de kosten die je betaalt voor makelaar en dergelijke.

Waarom niet alles zelf opzoeken?

Waarom kiezen voor BNB-verhuurcursus in plaats van een gratis Google of YouTube cursus? Ervaring is vaak goud waard. Zo bespaart het je veel onnodige ellende door te leren van fouten van anderen. Ervaring is onderdeel van een brand en veel waard. Dit bewijst zich weer in deze cursusomgeving. Bnbverhuur is een niche waarin informatie uit eerste hand zeer handig is.  Wij zien meerwaarde in het aanschaffen van de cursus. Daarnaast biedt dit pakket ook een online community.

De wereld van woningverhuur zit vol haken en ogen. Er zijn allerlei regels en wetten waar je rekening mee moet houden. Als je alleen maar kijkt naar wat gratis YouTube of Google pagina’s hierover te zeggen hebt, krijg je het nooit op een rijtje. Vandaar dat wij een officiële cursus aanraden. Zo voorkom je dat je dingen over het hoofd ziet en een gigantische blunder maakt.

Voor wie is Bnbverhuurcursus 3.0 geschikt?

Deze cursus is geschikt voor mensen die interesse hebben in de verhuur van een vakantiewoning. Dit kan in allerlei soorten en maten. Deze verschillende soorten komen hier allemaal aan bod. Mocht je minder geïnteresseerd zijn in dit onderwerp, dan raden we je aan om andere investeringsmogelijkheden te onderzoeken. Als je vakantiewoningen wél interessant vindt, zoek dan niet verder. Wij raden dit product aan.

Der BNB cursus is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar verandering in het leven, die gemotiveerd zijn, die willen leren, inzet tonen en hun 9/5 leven achter zich willen laten. Financieel onafhankelijk worden moet een doel van je zijn. De cursus is niet geschikt voor mensen die niet met verandering om kunnen gaan en niet bereid zijn risico’s te lopen.

Wat maakt BNB-verhuurcursus uniek ten opzichte van de concurrent?

BNB Verhuurcursus is één van de weinige Nederlandse cursussen die specifiek ingaat op de verhuur van vakantiewoningen en tweede woningen. Het fijne van de methode is dat de kennis niet alleen op Nederland, maar ook op het buitenland, van toepassing is. De missie is “jou tijd en geld besparen” en “financieel onafhankelijk maken. Inmiddels hebben de oprichters ruim 14 jaar ervaring en ruim 4.500 cursisten gehad. Er is genoeg voedingsbodem.

Waarom kan gerichte informatie helpen bij het aanbieden van vakantieaccommodaties?

Vaak lees je ergens iets en dan brengt dat je op een idee. Wanneer de trend aangeeft dat veel mensen binnen eigen land op vakantie gaan, kan het zinvol zijn om te kijken of je een beetje mee kunt snoepen van die verhuurmarkt. De vraag wordt – mede ook door de Coronacrisis – groter dan het aanbod en dus is dit het juiste moment om in te stappen als je serieus bent en wilt investeren in vakantieaccommodatie.

Waarom zou je tijdelijke accommodatie verhuren?

Mensen zullen altijd met vakantie willen blijven gaan. En als het lastiger of minder slim is om naar het buitenland te reizen, heb je veel meer binnenlandse accommodaties nodig. Als je gespaard hebt en dit in iets nuttigs wilt steken, kan de verhuur van vakantiewoningen best wat opleveren. Je krijgt dan als je het goed doet in ieder geval meer rendement dan het maar gewoon bij de bank laten staan. De rente is namelijk zo laag, dat het zich eigenlijk niet meer loont om op die manier voor later zorgen.

Wat zijn andere redenen om vakantiewoningen te verhuren?

Vastgoed kan ook je passie worden. Heb je eenmaal geproefd van wat het betekent om dit soort bezittingen te hebben en te kunnen verhuren? Dan smaakt dit vaak naar meer. Soms vind je het gewoon echt leuk om een pand aan te kopen, te verbouwen en zo in te richten dat vakantiegangers het er helemaal naar hun zit zullen hebben. Je houdt rekening met goed en slecht weer en regelt daarom stalling voor de fietsen die mensen meenemen of spelletjes waarmee huurders zich kunnen vermaken.

Wat is de financiële beloning voor de verhuur van vakantiewoningen?

Natuurlijk zit er ook een ander aspect aan verhuren en dat is het geld dat je er mee zult verdienen. Zoals we al eerder zeiden is de 25.000 euro per jaar binnen handbereik. Dit is een realistisch bedrag, maar het is erg passief. Wanneer je het beheer in eigen hand houdt, zijn alle opbrengsten voor jou. Je hebt dan alleen de kosten van onderhoud, betaalt je belastingen en verrekent de verbruikskosten van vakantievierders. Besteed je het beheer uit? Dan heb je minder omkijken naar je vakantiewoning, maar dit betekent dan ook dat je voor deze dienstverlening betaalt. Weeg af of je juist wel of niet voor eigen beheer gaat kiezen.

Waar moet je je vakantiewoning verhuren?

Een vakantiewoning is een breed begrip. Het kan een appartementje aan het strand op Texel zijn, een vrijstaand chaletje in de Belgische Ardennen of een vakantievilla ergens midden in de natuur. Wanneer je in het buitenland gaat investeren, ga je waarschijnlijk niet zelf het beheer uitvoeren. Het kan je echter wel meer opleveren om daar te investeren. Wanneer het huisje in de buurt staat, heb je echter zelf meer mogelijkheden tot controle en onderhoud. Als je dat leuk vindt, is die keuze beter.

Waarom voor buitenland kiezen?

In landen als Spanje of Italië zijn woningen en appartementen vaak goedkoper en hierdoor kunnen je aanschafkosten een stuk lager zijn. Tegelijkertijd kun je zelf deze plek ook voor je vakanties reserveren, waardoor je altijd een eigen plekje in een ander land hebt. Als dit je doel is, moet je wel zeker weten dat het land van bestemming je nog lange tijd zal bevallen. Soms kan de verhuur in het buitenland ook betere bezettingsgraden opleveren. Meer zon en meer cultuur is meer boekingen.

Waarom voor Nederland of België kiezen?

Als je het leuk vindt en de tijd en vaardigheden hebt om een omvangrijk project te starten, is de aankoop van een vakantiewoning een leuk idee. Je kunt het helemaal naar je eigen zin maken, haalt plezier uit de verbouwing en transformatie van de woning en kunt daarna zelf een website met reserveringsmodule bouwen. Je bent niet bang de handen uit de mouwen te steken en hebt geen twee linkerhanden. Elke euro en elk uur dat je erin steekt, gaat je in de toekomst geld opleveren.

Bezettingsgraad inschatten: hoe zorg je ervoor dat je woning niet leeg staat?

Er is altijd de vraag hoe druk je het zult krijgen met je recreatiewoning. Dit hangt allereerst van het type woning af, want vrijstaande huisjes met tuin of unieke objecten verhuren vaak beter en voor meer euro’s per week of per nacht. Ook de locatie is een interessante factor. Een vakantiewoning in de buurt van de Efteling of midden op de Veluwe verhuurt beter dan een appartement in een dorp waar weinig in de buurt te doen is.

Wat zijn andere factoren waar je op moet letten?

Je moet ook altijd afwegen welke doelgroep je met jouw huisje aantrekt. Denk alleen al eens aan de badkamer. Als je alles in eigen beheer wilt doen, denk je vooral aan hoe veel werk het schoonmaken van de badkamer kost. Maar iemand die een weekje in de winter boekt, heeft er misschien wel 100 euro extra (of nog veel meer) per week voor over om lekker met een leesboek van een bad te genieten. Ook het uitzicht en een gezellige inrichtingen kunnen bepalend zijn voor je verhuurkansen.

Hoe kom je achter de wensen van je doelgroep?

Je hebt een financiële buffer die je slim wilt gaan investeren. Hoe weet je dan wat de behoeften van vakantiegangers zijn? Doe onderzoek en dit hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Als je weet in welke streek je iets wilt kopen, kun je op internet kijken wat er in die omgeving allemaal al te huur is. Zo krijg je snel een gevoel bij welke objecten goed verhuren, waarom deze goed verhuren en voor welk bedrag ze verhuurd worden. Sluit je je aan bij dit aanbod? Of ga je voor iets unieks en onderscheidends?

Updates van BNB-verhuurcursus: wat staat je te wachten?

Het feit dat de huidige BNB Verhuurcursus de BNB Verhuurcursus 3.0 is, geeft al aan dat deze vernieuwd is. De inzichten van de bedenkers zullen door de jaren heen veranderen, de markt zal veranderen en er zullen weer nieuwe regels bijkomen om rekening mee te houden. Ook zullen er nieuwe casestudies bijkomen uit het portfolio van Nikki en Priscilla.

Waarom is de BnBVerhuurcursus uniek? Of juist totaal niet?

Priscilla en Nikki spreken uit ervaring en dat is al een groot deel van de charme van deze cursus. Je leert niet alleen de theorie achter de verhuur, maar ook de praktijk. Denk alleen al aan de verschillende platforms waarop je je accommodatie aan kunt bieden aan toeristen. Extra handig zijn alle formats die je van hen krijgt en die je dus niet meer zelf hoeft te ontwerpen. Het idee van de korte termijn verhuur dat je hebt kan zo extra snel tot uitvoering gebracht worden. Zo hoef je geen hele verhuurcontracten zelf te gaan schrijven of standaarddocumenten te ontwikkelen, want je krijgt ze gewoon van de cursusleiders.

Hoeveel tijd moet je besteden aan gedegen voorbereiding?

Elk project bestaat globaal uit drie fasen: voorbereiding, uitvoering en nazorg. In die eerste fase leg je een groot gedeelte van het succes al vast voor de uitvoerings- en nazorgfase. De fouten die je in die eerste fase dan ook maakt, zullen je daarna blijven achtervolgen. Daarom is het zo fijn als je van de misstappen die anderen hebben gemaakt kunt leren. Je komt er vanzelf achter wat wel en niet slim is om te doen. Houd er namelijk rekening mee dat jouw huurders zich niet altijd zullen gedragen.

Wat zijn de nadelen van het verhuren van een vakantiewoning?

Wanneer je zelf een vakantieappartementje huurt, houd je altijd rekening met buren, dat alles heel blijft en dat je de boel na vertrek weer netjes achter hebt gelaten. Maar zo gedraagt niet iedereen zich. Een deel kun je zelf beïnvloeden door het type recreatiewoning, de inrichting en je doelgroep te bepalen. Een goedkope stacaravan dichtbij het strand en in de buurt van een plek met discotheken, zal waarschijnlijk reserveringen opleveren van mensen die niet veel geld te besteden hebben.

Hoe kun je je doelgroep bepalen?

Dat iets goedkoop is, hoeft niet automatisch te betekenen dat mensen zich niet zullen gedragen in je vakantiewoning, maar de kans is wel groter. Je hebt dan een object gekocht, verbouwd, ingericht en vervolgens kun je een jaar later weer van voren af aan beginnen. Je moet je afvragen of de lagere investering je dan ook de lagere opbrengsten en hogere zorgen waard is. Kun je dan niet beter een deel van de overwaarde van je huis opnemen en in een hoger segment gaan zitten?

Waarom een training volgen die specifiek op de recreatieverhuur gericht is?

Investeren in huizen of appartementen die voor permanente bewoning bedoeld zijn, zijn heel iets anders dan recreatiewoningen. Wanneer je een appartement kunt verhuren en de bewoners blijven er vijf jaar achter elkaar wonen, heb je hier veel minder omkijken naar. Natuurlijk moet je ook hier als de bewoners vertrekken gaan kijken in welke staat je appartement is en wat er gerenoveerd of vervangen moet worden, maar de termijn is langer en daardoor loop je minder risico.

Waarom dan toch recreatieverhuur?

De opbrengsten bij vakantiewoningen is vele malen hoger dan bij permanente woonruimte. Een normaal huis met een tuintje verhuur je (afhankelijk van de ligging en plaats) bij permanente bewoning voor gemiddeld 1000 euro per maand, terwijl je er bij een recreatiewoning misschien wel 1000 euro per week voor kunt vragen. Zeker in het hoogseizoen. Ligt jouw vakantiehuisje op een unieke plek, dan kan dit in de zomer nog veel meer opleveren. Ook extra faciliteiten zijn belangrijk.

Welke faciliteiten tellen bij vakantiegangers?

Soms is de locatie (dichtbij de Efteling) het belangrijkste en maakt de inrichting of sfeer niet zo veel uit. Een goed bed is dan voldoende. Maar heb jij een leuk object midden in de weilanden kunnen vinden? Dan kun je met de juiste faciliteiten extra geld in het laatje brengen. Denk maar eens aan een hot tub in de tuin die op hout gestookt wordt, of een jeu de boules baan om ’s avonds bij lekker weer nog een spelletje te spelen. Dit zorgt voor de mooiste foto’s op je website.

Waarop moet je letten bij het vermarkten van je recreatiewoning?

Foto’s bij goed en slecht weer en wat je woning dan te bieden heeft, laten zien wat een vakantieganger in en om het huis allemaal kan beleven. Een goed uitgeruste keuken laat mensen weer eens lekker uitgebreid koken als het tijdens de week vakantie een dag minder goed weer is. Een pizzaoven buiten op het terras nodigt bij mooi weer uit om lange avonden met een goed glas wijn met vrienden of familie door te brengen.

Waarom moet je het complete plaatje aan je doelgroep verkopen, en niet gewoon ‘een huis’?

Een vakantiewoning die goed verhuurt wordt, levert je niet alleen geld op, maar je hebt er zelf ook meer plezier van. Vergeet niet om op je eigen website (of bij het verhuurplatform wanneer je hier voor kiest) ruimte te geven voor reviews. Reageer op iedereen die je gratis feedback geeft. Kritische mensen laten je weten wat er beter kan en hier kun je weer je voordeel mee doen. Positieve ervaringen laten je doelgroep weten wat mensen gewaardeerd hebben aan hun tijd in je huisje.

Hoe kun je je idee omzetten in werkelijkheid?

Durf je de stap te zetten en de verhuurcursus te volgen? Je leert niet alleen over getallen en regels, maar krijgt vooral ook vertrouwen in je eigen plannen. Je kunt na afloop van de training met anderen praten over je ideeën en ook aan hen vragen wat ze van plan zijn. Dit kan je weer nieuwe inzichten geven, zodat je alle fasen binnen het aankoop- en verhuurproces van de recreatiewoning beter kunt afronden.

Waarom moet je je leermomenten benutten?

Naast alle informatie die standaard gegeven wordt aan cursusdeelnemers, kun je ook nog gebruik maken van coaching. Dit betekent dat je een vraag die nog niet voor jou beantwoord is, of twijfels die je hebt, met iemand kunt bespreken die ervaring heeft. Hij of zij kan voor jou niet bepalen welke keuzen je moet maken, maar ze kunnen je wel informeren en inspireren door hun verhaal of situatie met je te delen. Deze leermomenten zijn van onschatbare waarde.

Waarom blijft een kritische blik belangrijk?

Met alle adviezen en ervaringen in de wereld krijg je geen garantie tot succes. Je moet zelf aan de slag en altijd kritisch durven luisteren en reageren. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Maar wanneer je alle gegevens hebt en je de drempel om te investeren in recreatievastgoed durft te nemen, bepaal jij zelf hoe, wat en waar je dat zult doen. Je hebt dan de juiste basis voor jezelf gecreëerd om met kennis en enthousiasme de recreatieve verhuur in te gaan.

Gratis media over/van BNB-verhuurcursus: podcasts en YouTube

 • BNB Verhuurcursus heeft een eigen podcast: Nikki en Priscilla bespreken verschillende vragen over de verhuur van vakantie- en recreatiewoningen:
 • Verder kun je je inschrijven voor de Gratis Masterclass Vakantiewoning Kopen & Verhuren:
 • BNB Verhuurcursus heeft ook een eigen YouTube kanaal:

Interesse? Regel een gratis call!

Mocht je geïnteresseerd zijn regel een gratis call via onderstaande button:

Op jouw succes!