Wat zijn de voor- en nadelen van de BnBVerhuurcursus van Nikki & Priscilla?

Wie zonder gedoe aan de verhuur van een vakantiewoning wil beginnen, moet goed weten wat er allemaal bij komt kijken. Het gaat niet alleen om een idyllisch chaletje in de Belgische Ardennen vinden en opnieuw inrichten. Natuurlijk kan een frisse lik verf en een keuken of badkamer moderniseren helpen om je vakantiehuisje beter te verhuren, maar hoe ga je te werk als de verbouwing klaar is en er vakantiegangers voor je huisje gevonden moeten worden? Met een gedegen training ben je in elke fase van het verhuurproces – van aankoop tot en met belastingaangifte en nog veel meer – geholpen. De BnBVerhuurcursus biedt je zo’n training.

Belangrijke disclaimer vooraf

Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en zou alleen gedaan moeten worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

De voordelen van de BnBVerhuurcussus:

✅ De cursus richt zich niet alleen op Nederlandse geïnteresseerden, maar ook de Belgische doelgroep kan met deze cursus aan de slag.
✅ Praktische informatie wordt door middel van case studies toegelicht, waardoor de materie tot leven komt. Je kunt dan zelf de vertaalslag naar jouw situatie maken.
✅ Er is een gratis e-book beschikbaar dat je voorbereidt op de basis van het verhuren aan toeristen.
✅ Behalve de trainers zelf, kun je ook de verhuur community als bron van informatie gebruiken.
✅ Er is een gratis online training te volgen om je kansen en successen in te schatten, voordat je voor een betaalde cursus kiest.

De nadelen van de BnBVerhuurcursus bij Priscilla en Nikki:

❌ Ondanks dat de cursus op dit moment afgeprijsd is (van 3200 voor 1197 euro), is het nog steeds een flink bedrag voor een cursus. Je moet dan ook zeker weten dat alles wat jij wilt weten in de inhoud van de cursus behandeld wordt.
❌ Je krijgt vanuit alle hoeken steun om je slagingskansen in de toeristische verhuur te vergroten, maar je weet nooit of het toerisme zo aantrekkelijk blijft als vroeger. Kan de cursus je dan inzichten geven om garanties op succes te geven?
❌ Je dient veel tijd in de cursus te steken en als je zeker weet dat je met toeristenaccommodatie wilt beginnen, dan heb je dat er wel voor over. Het gaat echter niet vanzelf, je zult echt energie moeten steken in je persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is de BnBVerhuurcursus uniek?

Priscilla en Nikki spreken uit ervaring en dat is al een groot deel van de charme van deze cursus. Je leert niet alleen de theorie achter de verhuur, maar ook de praktijk. Denk alleen al aan de verschillende platforms waarop je je accommodatie aan kunt bieden aan toeristen. Extra handig zijn alle formats die je van hen krijgt en die je dus niet meer zelf hoeft te ontwerpen. Het idee van de korte termijn verhuur dat je hebt kan zo extra snel tot uitvoering gebracht worden. Zo hoef je geen hele verhuurcontracten zelf te gaan schrijven of standaarddocumenten te ontwikkelen, want je krijgt ze gewoon van de cursusleiders.

Conclusie: wel of niet met de BnBVerhuurcursus beginnen?

Als je de interesse, tijd, geld en de energie hebt om de cursus te doen, heb je er niks mee verloren en alles mee gewonnen. Je betaalt het cursusgeld en hebt nog een leuke cent over om je eerste vakantiewoning (of meerdere accommodaties) aan te schaffen. Je snapt alle ins en outs en weet aan welke regels je je moet houden bij de verhuur. De energie tijdens de trainingen en die binnen de community werkt motiverend, waardoor je niet kunt wachten om je nieuwe inkomstenstroom te genereren. Je herkent je in wat de cursus te bieden heeft, dus dan kun je de plank niet mis slaan.

Overweeg jij vakantieaccommodatie aan te gaan bieden? Gerichte informatie kan helpen

Vaak lees je ergens iets en dan brengt dat je op een idee. Wanneer de trend aangeeft dat veel mensen binnen eigen land op vakantie gaan, kan het zinvol zijn om te kijken of je een beetje mee kunt snoepen van die verhuurmarkt. De vraag wordt – mede ook door de Coronacrisis – groter dan het aanbod en dus is dit het juiste moment om in te stappen als je serieus bent en wilt investeren in vakantieaccommodatie.

Waarom tijdelijke accommodatie verhuren?

Mensen zullen altijd met vakantie willen blijven gaan. En als het lastiger of minder slim is om naar het buitenland te reizen, heb je veel meer binnenlandse accommodaties nodig. Als je gespaard hebt en dit in iets nuttigs wilt steken, kan de verhuur van vakantiewoningen best wat opleveren. Je krijgt dan als je het goed doet in ieder geval meer rendement dan het maar gewoon bij de bank laten staan. De rente is namelijk zo laag, dat het zich eigenlijk niet meer loont om op die manier voor later zorgen.

Andere redenen om vakantiewoningen te verhuren

Vastgoed kan ook je passie worden. Heb je eenmaal geproefd van wat het betekent om dit soort bezittingen te hebben en te kunnen verhuren? Dan smaakt dit vaak naar meer. Soms vind je het gewoon echt leuk om een pand aan te kopen, te verbouwen en zo in te richten dat vakantiegangers het er helemaal naar hun zit zullen hebben. Je houdt rekening met goed en slecht weer en regelt daarom stalling voor de fietsen die mensen meenemen of spelletjes waarmee huurders zich kunnen vermaken.

Financiële beloning voor de verhuur van vakantiewoningen

Natuurlijk zit er ook een ander aspect aan verhuren en dat is het geld dat je er mee zult verdienen. Wanneer je het beheer in eigen hand houdt, zijn alle opbrengsten voor jou. Je hebt dan alleen de kosten van onderhoud, betaalt je belastingen en verrekent de verbruikskosten van vakantievierders. Besteed je het beheer uit? Dan heb je minder omkijken naar je vakantiewoning, maar dit betekent dan ook dat je voor deze dienstverlening betaalt. Weeg af of je juist wel of niet voor eigen beheer gaat kiezen.

Waar vakantiewoning verhuren?

Een vakantiewoning is een breed begrip. Het kan een appartementje aan het strand op Texel zijn, een vrijstaand chaletje in de Belgische Ardennen of een vakantievilla ergens midden in de natuur. Wanneer je in het buitenland gaat investeren, ga je waarschijnlijk niet zelf het beheer uitvoeren. Het kan je echter wel meer opleveren om daar te investeren. Wanneer het huisje in de buurt staat, heb je echter zelf meer mogelijkheden tot controle en onderhoud. Als je dat leuk vindt, is die keuze beter.

Waarom voor buitenland kiezen?

In landen als Spanje of Italië zijn woningen en appartementen vaak goedkoper en hierdoor kunnen je aanschafkosten een stuk lager zijn. Tegelijkertijd kun je zelf deze plek ook voor je vakanties reserveren, waardoor je altijd een eigen plekje in een ander land hebt. Als dit je doel is, moet je wel zeker weten dat het land van bestemming je nog lange tijd zal bevallen. Soms kan de verhuur in het buitenland ook betere bezettingsgraden opleveren. Meer zon en meer cultuur is meer boekingen.

Waarom voor Nederland of België kiezen?

Als je het leuk vindt en de tijd en vaardigheden hebt om een omvangrijk project te starten, is de aankoop van een vakantiewoning een leuk idee. Je kunt het helemaal naar je eigen zin maken, haalt plezier uit de verbouwing en transformatie van de woning en kunt daarna zelf een website met reserveringsmodule bouwen. Je bent niet bang de handen uit de mouwen te steken en hebt geen twee linkerhanden. Elke euro en elk uur dat je erin steekt, gaat je in de toekomst geld opleveren.

Bezettingsgraad inschatten

Er is altijd de vraag hoe druk je het zult krijgen met je recreatiewoning. Dit hangt allereerst van het type woning af, want vrijstaande huisjes met tuin of unieke objecten verhuren vaak beter en voor meer euro’s per week of per nacht. Ook de locatie is een interessante factor. Een vakantiewoning in de buurt van de Efteling of midden op de Veluwe verhuurt beter dan een appartement in een dorp waar weinig in de buurt te doen is.

Andere factoren

Je moet ook altijd afwegen welke doelgroep je met jouw huisje aantrekt. Denk alleen al eens aan de badkamer. Als je alles in eigen beheer wilt doen, denk je vooral aan hoe veel werk het schoonmaken van de badkamer kost. Maar iemand die een weekje in de winter boekt, heeft er misschien wel 100 euro extra (of nog veel meer) per week voor over om lekker met een leesboek van een bad te genieten. Ook het uitzicht en een gezellige inrichtingen kunnen bepalend zijn voor je verhuurkansen.

Hoe kom je achter de wensen van je doelgroep?

Je hebt een financiële buffer die je slim wilt gaan investeren. Hoe weet je dan wat de behoeften van vakantiegangers zijn? Doe onderzoek en dit hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Als je weet in welke streek je iets wilt kopen, kun je op internet kijken wat er in die omgeving allemaal al te huur is. Zo krijg je snel een gevoel bij welke objecten goed verhuren, waarom deze goed verhuren en voor welk bedrag ze verhuurd worden. Sluit je je aan bij dit aanbod? Of ga je voor iets unieks en onderscheidends?

Tip om te starten

Het is altijd handig om advies en richtlijnen te krijgen van iemand die al ervaring met dit soort projecten heeft. Het gaat je niet alleen om het geld dat je erin gaat steken, maar ook om welke keuzen je voor de aankoop van een pand al moet maken, zodat het ook meteen de juiste keuzen zijn. Valkuilen zijn er altijd bij een nieuw project en dus heb je het liefst dat iemand je het juiste pad op leidt en je met praktische voorbeelden inzichten kan geven voor jouw vastgoedavontuur.

Duidelijk stappenplan

In de training leer je hoe je in zes stappen kunt starten met de verhuur van een recreatiewoning. Door diep genoeg in te gaan op elke stap, krijg je een helder beeld van wat je moet voorbereiden en welke acties je concreet wanneer moet nemen om elke fase goed door te komen. Het blijft dan niet bij een idee, maar krijgt ook echt vorm. En de trainers vertellen je dan ook niet alleen over het aankopen van een pand, maar ook welke wet- en regelgeving er allemaal bij komt kijken.

Gedegen voorbereiding

Elk project bestaat globaal uit drie fasen: voorbereiding, uitvoering en nazorg. In die eerste fase leg je een groot gedeelte van het succes al vast voor de uitvoerings- en nazorgfase. De fouten die je in die eerste fase dan ook maakt, zullen je daarna blijven achtervolgen. Daarom is het zo fijn als je van de misstappen die anderen hebben gemaakt kunt leren. Je komt er vanzelf achter wat wel en niet slim is om te doen. Houd er namelijk rekening mee dat jouw huurders zich niet altijd zullen gedragen.

Nadelen verhuren vakantiewoning

Wanneer je zelf een vakantieappartementje huurt, houd je altijd rekening met buren, dat alles heel blijft en dat je de boel na vertrek weer netjes achter hebt gelaten. Maar zo gedraagt niet iedereen zich. Een deel kun je zelf beïnvloeden door het type recreatiewoning, de inrichting en je doelgroep te bepalen. Een goedkope stacaravan dichtbij het strand en in de buurt van een plek met discotheken, zal waarschijnlijk reserveringen opleveren van mensen die niet veel geld te besteden hebben.

Doelgroep bepalen

Dat iets goedkoop is, hoeft niet automatisch te betekenen dat mensen zich niet zullen gedragen in je vakantiewoning, maar de kans is wel groter. Je hebt dan een object gekocht, verbouwd, ingericht en vervolgens kun je een jaar later weer van voren af aan beginnen. Je moet je afvragen of de lagere investering je dan ook de lagere opbrengsten en hogere zorgen waard is. Kun je dan niet beter een deel van de overwaarde van je huis opnemen en in een hoger segment gaan zitten?

Waarom een training volgen die specifiek op de recreatieverhuur gericht is?

Investeren in huizen of appartementen die voor permanente bewoning bedoeld zijn, zijn heel iets anders dan recreatiewoningen. Wanneer je een appartement kunt verhuren en de bewoners blijven er vijf jaar achter elkaar wonen, heb je hier veel minder omkijken naar. Natuurlijk moet je ook hier als de bewoners vertrekken gaan kijken in welke staat je appartement is en wat er gerenoveerd of vervangen moet worden, maar de termijn is langer en daardoor loop je minder risico.

Waarom dan toch recreatieverhuur?

De opbrengsten bij vakantiewoningen is vele malen hoger dan bij permanente woonruimte. Een normaal huis met een tuintje verhuur je (afhankelijk van de ligging en plaats) bij permanente bewoning voor gemiddeld 1000 euro per maand, terwijl je er bij een recreatiewoning misschien wel 1000 euro per week voor kunt vragen. Zeker in het hoogseizoen. Ligt jouw vakantiehuisje op een unieke plek, dan kan dit in de zomer nog veel meer opleveren. Ook extra faciliteiten zijn belangrijk.

Welke faciliteiten tellen bij vakantiegangers?

Soms is de locatie (dichtbij de Efteling) het belangrijkste en maakt de inrichting of sfeer niet zo veel uit. Een goed bed is dan voldoende. Maar heb jij een leuk object midden in de weilanden kunnen vinden? Dan kun je met de juiste faciliteiten extra geld in het laatje brengen. Denk maar eens aan een hot tub in de tuin die op hout gestookt wordt, of een jeu de boules baan om ’s avonds bij lekker weer nog een spelletje te spelen. Dit zorgt voor de mooiste foto’s op je website.

Vermarkten van je recreatiewoning

Foto’s bij goed en slecht weer en wat je woning dan te bieden heeft, laten zien wat een vakantieganger in en om het huis allemaal kan beleven. Een goed uitgeruste keuken laat mensen weer eens lekker uitgebreid koken als het tijdens de week vakantie een dag minder goed weer is. Een pizzaoven buiten op het terras nodigt bij mooi weer uit om lange avonden met een goed glas wijn met vrienden of familie door te brengen.

Het complete plaatje aan je doelgroep verkopen

Een vakantiewoning die goed verhuurt wordt, levert je niet alleen geld op, maar je hebt er zelf ook meer plezier van. Vergeet niet om op je eigen website (of bij het verhuurplatform wanneer je hier voor kiest) ruimte te geven voor reviews. Reageer op iedereen die je gratis feedback geeft. Kritische mensen laten je weten wat er beter kan en hier kun je weer je voordeel mee doen. Positieve ervaringen laten je doelgroep weten wat mensen gewaardeerd hebben aan hun tijd in je huisje.

Idee omzetten in werkelijkheid

Durf je de stap te zetten en de verhuurcursus te volgen? Je leert niet alleen over getallen en regels, maar krijgt vooral ook vertrouwen in je eigen plannen. Je kunt na afloop van de training met anderen praten over je ideeën en ook aan hen vragen wat ze van plan zijn. Dit kan je weer nieuwe inzichten geven, zodat je alle fasen binnen het aankoop- en verhuurproces van de recreatiewoning beter kunt afronden.

Leermomenten benutten

Naast alle informatie die standaard gegeven wordt aan cursusdeelnemers, kun je ook nog gebruik maken van coaching. Dit betekent dat je een vraag die nog niet voor jou beantwoord is, of twijfels die je hebt, met iemand kunt bespreken die ervaring heeft. Hij of zij kan voor jou niet bepalen welke keuzen je moet maken, maar ze kunnen je wel informeren en inspireren door hun verhaal of situatie met je te delen. Deze leermomenten zijn van onschatbare waarde.

Kritische blik

Met alle adviezen en ervaringen in de wereld krijg je geen garantie tot succes. Je moet zelf aan de slag en altijd kritisch durven luisteren en reageren. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Maar wanneer je alle gegevens hebt en je de drempel om te investeren in recreatievastgoed durft te nemen, bepaal jij zelf hoe, wat en waar je dat zult doen. Je hebt dan de juiste basis voor jezelf gecreëerd om met kennis en enthousiasme de recreatieve verhuur in te gaan.