Is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk daadwerkelijk een goede training? Beantwoordt het onze belangrijkste vragen, namelijk: kun je hiermee leren hoe jij profijt kan halen uit het beleggen en traden in de traditionele markten? Kun je hiermee echt leren van een expert met vele jaren aan ervaring? Wellicht is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk voor jou! Wij hebben deze cursus aangeschaft en doorlopen om met jou in deze review te delen of deze het waard is.

Is de Trading Navigator Methode een goede keus? Deze methode bestaat uit software voor het handelen in opties en aandelen en hierbij krijg je een cursus om te leren omgaan met de software. De cursus bestaat uit een online programma en voor wie niet handig is in het zelf installeren van software, is de begeleiding hiervan inbegrepen in de cursus. Je kunt dus zelfs als je niet zo vaardig bent met de computer in jezelf investeren door deze cursus te gaan doen en de software te gaan gebruiken. In totaal zou je in ongeveer 6 weken op de beurs actief moeten kunnen zijn, afhankelijk van je leertempo. Wie al wat ervaring heeft kan sneller door de materie gaan, maar als je aan de basis begint kun je er ook iets langer over doen.

Inhoud van deze pagina:

Een volledige review van de Trading Navigator Methode

“Trading Navigator Methode”: dat klinkt in ieder geval al reuze spannend. Het doet een beetje denken aan een ontdekkingsreiziger die met een schip de oceanen rondvaart. Wil je precies weten wat de Trading Navigator Methode voor jou als belegger kan betekenen? Dat is wat je in dit artikel ontdekt. De software beschrijft zichzelf als “alles-in-één starter software”.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Trading Navigator: onze zoektocht naar de best passende handelsmethode

Handelen op de beurs kan ontzettend lucratief zijn. We kennen allemaal de taferelen van Wallstreet wel, of dat nu uit de realiteit of uit de film is. Beleggen is ook noodzakelijker dan ooit, gezien het feit dat je op je spaarrekening nauwelijks nog rente ontvangt. Je spaargeld is in feite aan het verpieteren. Zonde, tijd dus om in actie te komen. Als je je gaat verdiepen in methodes om je beleggingsmethode te verbeteren, kom je snel bij Trading Navigator uit.

Wat maakt ons ervaren en bekwame trading methode reviewers?

Handelen op de beurs is niet vandaag of gisteren. Dat wordt al decennialang succesvol gedaan. Wij zijn evenmin van gisteren en verdiepen ons al langere tijd in het fenomeen “beleggen”. Zelf hebben de leden van de redactie ook belegd. Sommigen van ons beleggen nog steeds voor op de lange termijn. Al we een methode reviewen, hebben we ons huiswerk gedaan.

Wie ben ik om dit product te reviewen?

Mijn traject binnen het beleggingswereld is wat je tegenwoordig misschien wel vaker hoort. Na mezelf te introduceren in het crypto wereldje, had ik behoefte aan een stabielere belegomgeving. Op het moment van schrijven is de beurs sterk gekelderd en de euro zelfs minder waard dan de dollar. Tijd om meer actie te ondernemen met mijn geld!

Ik ben van mening dat kennis opdoen ontzettend belangrijk is voordat je daadwerkelijk stappen zet. Ik begon zelf een flinke tijd terug met het luisteren van de Jong Beleggen Podcast. Ik was geënthousiasmeerd, maar ik mistte nog enkele praktische lessen.

Mijn doel voor het reviewen van dit product.

 • Zelf meer te leren!
 • Jullie een beeld geven of de cursus het waard is

Mijn overstap van crypto naar regulier beleggen

Na twee marktcyclussen in crypto meegemaakt te hebben werd het tijd voor mij om beleggen serieus te nemen en mijn porfolio te verbreden. Harm van Wijk is een persoonlijkheid die vaker in mijn advertenties tevoorschijn kwam.

Harm biedt de Trading Navigator methode aan waarmee wij een handje geholpen worden met het geld verdienen op de beurs. Ik stuitte eigenlijk per ongeluk op deze cursus en besloot vervolgens het product aan te schaffen en te reviewen.

Blijf kritisch op elke vorm van trading methode

Door de jaren heen zijn er heel veel mensen geweest die beweerden een winstgevende handelsmethode te hebben, maar toch waren er bijvoorbeeld maar heel weinig die de Beurscrisis en daaropvolgende recessie van 2008 hadden voorspeld. De Trading Navigator Methode is echter samengesteld op basis van liefst ruim 30 jaar succesvol marktinzicht.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

De ontwikkelaars van dit soort producten wil zijn aanbod zo aantrekkelijk mogelijk verpakken door allerlei beloftes te doen – met uitnodigende woorden op een zo mooi mogelijke verkooppagina. Als reviewers met ervaring met dergelijke producten, is het aan ons de taak om ze te testen en jullie te vertellen of de makers eerlijk zijn geweest!

Hoe de Trading Navigator Methode ons wat sceptisch maakte

In eerste instantie hadden we nog niet door wie de Trading Navigator Methode in het leven had geroepen. Daarom waren we scepsis. Toen ontdekten we dat de methode in elkaar was gezet door specialist Harm van Wijk (hem bespreken we hieronder in meer detail). Harm heeft over 30 jaar tijd laten zien goed gevoel te hebben voor het spreiden van risico’s en het zien van kansen. Ook de beurscrisis van 2008 heeft hem bijvoorbeeld niet klein gekregen.

Twijfel als eerste indruk

Na veel cursussen uitgetest te hebben, ben sceptisch geworden als een cursus een ontzettend hoge valuatie van zijn eigenaanbod hecht. De totale waarde van deze cursus is volgens de verkooppagina  €15,213. Deze verkoopt het voor €1497. Dit is dus een groot verschil. De vraag is dus:

Is de cursus overgewaardeerd of hebben we daadwerkelijk een koopje te pakken?

Wat beloven ontwikkelaars van methodes je? Moet je hier vraagtekens bij zetten?

De beste methodes, zoals de Trading Navigator Methode, laten zien dat structurele winst op langere termijn mogelijk is. Ze maken geen valse beloftes en laten zien dat je winsten in eerste instantie beperkt zullen zijn. Succesvol investeren is iets dat tijd nodig heeft om op te bouwen. Een methode die je onmiddellijk succes belooft, is sowieso niet te vertrouwen.

De cursus zou ons bieden:

 • Software om succesvol te beleggen in aandelen en opties
 • Online cursus om geld te verdienen op de beurs
 • Coaching door experts om al uw vragen beantwoord te krijgen
 • Iedere week concrete posities om in te spelen op de actuele kansen
 • Groei sneller in een besloten community

Dit zijn flinke beloftes. Zoals we weten zijn er geen trucjes om de markt te verslaan. Hoe zou de aangeboden software beter zijn dan huidige tools? Hoe waardevol is de coaching? We gaan het onderzoeken.

Op deze criteria beoordelen wij de kracht van een trading methode

Een Trading Methode beoordelen? Dat is nog zo makkelijk niet.

 • Allereerst moet de informatie in cursus- of masterclassvorm voor een redelijke prijs zijn aan te schaffen
 • Het moet van tevoren ook precies duidelijk zijn voor wie de cursus bedoeld is en wat je erin leert
 • Verborgen kosten moeten vermeden zijn
 • Er moet voldoende aandacht zijn voor de risico’s van beleggen
 • Ook moet er voldoende aandacht zijn voor de meerwaarde van risicospreiding
 • Je moet een beeld krijgen van de investeringsvalkuilen die je moet voorkomen en de mogelijkheden die je moet leren zien
 • Er moet voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen aan de cursusleider en het delen van kennis met medecursisten
 • De methode moet een beleggingsstrategie laten zien die op langere termijn zorgt voor stabiliteit in je beleggingsportfolio.

Elk product is anders en daarom stellen we altijd unieke criteria op om een product eerlijk te beoordelen. De belangrijkste criteria voor onze review zijn:

 • Criterium 1: Relevantie – Is de informatie relevant in een constant verschuivende markt?
 • Criterium 2: prijs – Betaal je proportioneel aan wat je betaalt?
 • Criterium 3: gebruiksvriendelijkheid – Is de cursusomgeving prettig?
 • Criterium 4: Support en ondersteuning – Worden we voldoende geholpen?
 • Criterium 5: Expertise – hebben de experts voldoende kennis?
 • Bonussen: Wat krijgen we naast het standaardaanbod

Trading Navigator getest in de praktijk: onze onderzoeksdata onder de loep

De Trading Navigator Methode is niet de beoordelen zonder dat we de cursus zelf hebben doorlopen. Daarom heeft de redactie één van ons naar voren geschoven om de modules van de methode af te leggen. Onze trotse kameraad heeft haar inzichten met ons gedeeld en samen hebben zij bij een broker in praktijk gebracht (over een periode van maanden), om ze te staven.

In het kort: wat is de Trading Navigator methode?

Je krijgt levenslang toegang to een online 6-weekse cursus om zo geld leren te verdienen op de beurs. Daarbij krijg je 1 op 1 coaching en consistente updates van beleggingsexperts. Je krijgt toegang tot de online gemeenschap waarin analyses en meningen met elkaar gedeeld worden. In het volgende kopje krijg je nog een duidelijk overzicht van het aanbod. De cursus is opgebouwd uit 6 modules met verscheidene lessen en audiovisueel materiaal.

Het aanbod: Wat krijgen we?

We krijgen het volgende bij de aankoop:

 • E-book: veilige manieren om een maandelijks inkomen met beleggen te genereren
 • Trading Navigator Opties Tradingview met koop en verkoop signalen
 • Trading Navigator Aandelen Tradingview met koop en verkoop signalen
 • Telegram signalen
 • 500 euro transactietegoed op MeXem
 • Wekelijks Trading Navigator Update
 • Live trading met diverse expert beleggers
 • Toegang tot de online Community
 • Software om succesvol te beleggen
 • Bonus: 1 op 1 coaching en op wekelijkse basis coaching sessies

Waar komt de Trading Navigator Methode vandaan?

Trading Navigator bestaat als te volgen methode sinds 2004. Vele duizenden (beginnende) beleggers zijn geholpen met de cursus. Trading Navigator Methode is een volledige cursus die je in zes weken kunt doorlopen. Je maakt hierbij gebruik van de beste software en krijgt toegang tot een netwerk waarin je gelijkgestemden vindt en experts voor ondersteuning.

Wie is het brein achter Trading Navigator?

harm van wijk

Zoals gezegd, is Harm van Wijk de bedenker van Trading Navigator Methode. Hij is ook de Hoofd-beleggingsexpert van het platform Beleggen.com waar de cursus aangeboden wordt. In 32 jaar tijd al beleggingsadviseur heeft hij talloze banken en particulieren ondersteunt met vormen van beleggingsportefeuilles die de tand der tijd kunnen weerstaan. Zo is hij onder meer adviseur geweest bij verschillende banken: Binck, SNS, ING, Lynx, ABN Amro, Citibank.

Harm, beursanalist, is bekend van verscheidene advertenties en zijn ervaring op de beurs. Ondertussen is hij al een bekend gezicht op straat. Harm helpt mensen geld te verdienen door aandelen en opties. Hij heeft in het verleden zijn studie Economie aan de Universiteit van Tilburg afgemaakt. Met ruim 30 jaar ervaring in de wereld van beleggen, biedt Harm deze cursus aan.

Achtergrond van de cursus

Trading Navigator laat zien hoe je op succesvolle wijze de trend kunt volgen en risico’s flink kunt beperken. De Trading Navigator Methode is voortgekomen uit 32 jaar beurservaring en is uitgebreid getest op honderden verschillende aandelen en indices gespreid over heel de wereld. De methode zou een gemiddelde winst hebben opgeleverd van 20.6% per jaar. In crisisjaar 2008 was er weliswaar 19% verlies, maar zo was er in 1997 liefst 76% groei.

Onze testervaringen: welke resultaten bereiken we met de Trading Navigator Methode?

We hebben veel opgestoken van de inzichten uit de Trading Navigator Methode. Zo hebben nu het vertrouwen dat we op de langere termijn een winstgevende beleggingsstrategie kunnen opzetten. De kennis is er. Het stokje ligt nu bij ons om doorzettingsvermogen te tonen.

Voor- en nadelen van de Trading Navigator Methode

✅ Waar voor je geld met de flinke korting!

✅ Online omgeving waarin we kunnen sparren over de markt

✅ 6 weekse volledige cursus over traden

✅ Harm is een uitstekende docent!

✅ Je leert je kennis in de praktijk toe te passen

✅ Harm heeft zeer veel ervaring en dat laat hij zien

❌ Risico van beleggen is groot

Neutraal: Harm heeft een traditionelere visie op beleggen dan de nieuwe stromen. Dit is geen nadeel aangezien je juist je voordeel kan halen uit de ervaring die Harm heeft opgedaan.

Kosten: Hoeveel kost de Trading Navigator Methode

De trading Navigator Training kost normaal €2997. Dit kan je nu krijgen voor de helft van de prijs via een speciaal webinar:

Je hebt na het webinar de optie om een eenmalige betaling te doen voor €1497 of te betalen in 2 termijnen: 2x €797 euro.

Voor deze prijs krijg je het volgende

De Trading Navigator Methode zou eerst voor 2.997 euro worden aangeboden, maar is intussen voor 1.497 euro te bieden. Hier krijg je een hoop bonussen bij. Aan deze bonussen worden (fictieve) waardes toegeschreven. Die waardes kun je wat ons betreft vergeten. Voor jou als investeerder gaat het meer om wat de gevoelswaarde van de verschillende bonussen zijn.

 • Je krijgt toegang tot alle Trading Navigator Methode

 • Je krijgt twee jaar toegang tot de community

 • Ook krijg je twee jaar gratis Telegram alerts

 • Je krijgt talloze handleidingen

 • Je hebt recht op 2 jaar live coaching en 1-op-1 coaching met een expert

 • Verder ontvang je 500 euro transactietegoed als je bij Mexem gaat handelen

 • Je krijgt levenslang toegang tot alle praktische info van de cursus

 • De retourgarantie bedraagt 30 dagen (ruim het dubbele van het wettelijk minimum van 14 dagen).

Is de Trading Navigator Methode het geld waard?

Het product is het met de korting absoluut waard.

Vinden wij de totale geëvalueerde waarde van  €15,213 terecht? Niet helemaal. Dit is enigszins overgewaardeerd. Echter is de prijs die je betaalt vele malen lager.

Wellicht een onhandige marketing strategie, maar het product heeft zich bewezen van waarde te zijn.

Als jij op de lange termijn wil committeren aan traden dan is deze prijs het waard. De cursus biedt namelijk een sterke basis en voldoende diepgang. 

Hoe ziet het product eruit?

hoe ziet de trading navigator eruit

Wanneer je de Trading Navigator Methode opstart kom je al vrij direct in de cursusomgeving. Je wordt begroet met de 6-weekse coachingsprogramma. Daarnaast kom je in een soort Forum achtige omgeving met allerlei kanalen om deel te nemen aan discussies. Deze kanalen bieden jou de mogelijkheid om je analyses, relevante nieuws en ideeën te delen. Weinig poespas en een efficiënte cursusomgeving.

Is Trading Navigator de investering waard?

Volg je het Trading Navigator traject, dan bouw je voort op liefst 32 jaar beleggingservaring. Inmiddels zijn er ruim 13.000 beleggers gecoacht via deze methode. Trading Navigator heeft zeker bewezen effectief te zijn. Als jij actief gaat beleggen en hierbij het geduld kan opbrengen over lange termijn volgens een bepaalde methode te werk te gaan, dan is er veel mogelijk. Kortom: als actieve belegger kun je de toch vrij forse investering terugverdienen.

Ons oordeel over de belangrijkste Trading Navigator modules

De Trading Navigator Methode bestaat uit twee modules: de eerste focust op aandelen en de tweede op opties. De methode is natuurlijk ook op andere vormen van investeringen van toepassing, maar gaat hier helaas niet expliciet op in. Dat is eventueel een verbeterpuntje.

Module 1: Aandelen besproken

In de eerste module leer je alles over de specificaties van handelen in aandelen. De cursus duurt in totaal zes weken, maar je kunt de informatie altijd nog eens terugkijken. Er langer over doen, is dus geen probleem. Een uniek voordeel van aandelen is natuurlijk de kans op dividend.

Module 2: Opties besproken

In het tweede deel van de cursus worden opties besproken. De meeste particuliere beleggers zullen eerder in aandelen dan in opties beleggen, maar toch bieden deze flink wat mogelijkheden. Harm van Wijk brengt die voordelen één voor één en tot in detail in beeld.

Wat vinden wij van de Trading Navigator Methode – Stap voor stap onze mening per module

Module 1 – Start met de Trading Navigator

We zijn gestart met het 6 weekse programma: Succesvol Beleggen. Hierin introduceert de cursus ons op een prettige manier aan het beleggen. De basis wordt gelegd zodat jij na week 1 al babystapjes kan maken in je eerste aankopen. Hierbij krijg je interactieve documenten waarin jij je persoonlijke doelstellingen en plan kan maken. Natuurlijk word je hierin uitstekend begeleid.

Lessen gaan als volgt:

 • Welkom
 • Waar beginnen en leren van de slimste beleggers
 • Trading navigator
 • Installatie handleiding Trading Navigator
 • Handige tips en tricks
 • Brokeronderzoek
 • Hoe een order plaatsen
 • Duurzame energie rapport

Een ideale introductie zodat jij in ieder geval niet in het diepe wordt gegooid, maar wel tot actie toe wordt gezet!

Module 2 – belegging strategieën

Het eerste wat ik had geleerd toen ik aan mijn beleggingsreis begon was het maken van een beleggingsstrategie. Misschien vind je dit in eerste instantie irrelevant, maar dat is het absoluut niet! Veel andere cursussen slaan deze stap over en beginnen direct met het ‘spannende’ traden. Dit is een afrader.

Voordat je begint is het zeer verstandig een portfolio samen te stellen op basis van hoeveel risico je aan wil gaan. Zo kan je ingecalculeerde risicovolle of veilige beleggingen doen.

Deze module behandelt hoe dividend werkt en je dat het best in je portfolio kan verwerken. Daarnaast behandelt het ook opties en turbo’s.

Het is een aanrader om niet te veel verblind te worden met de flitsende turbo’s en hefbomen, maar eerst de basis onder de knie te krijgen.

module 2 trading navigator methode

Module 3: Trendvolgend beleggen met trading navigator aandelen

Deze module behandelt alles wat betreft: de trend. De module wordt geopend met:

“The trend is your friend…”

“…until the end when it bends”

Dit is absoluut waar. Zelf trade ik vooral met de trend mee tenzij er overduidelijke reversal patronen te zien zijn. Deze module behandelt in 4 lessen het volgende:

 • Timeframes
 • Of je trendvolgend of tegen de trend in moet traden
 • Het verschil tussen een traag gemiddelde vs een snel gemiddelde
 • Simpel, gewogen, exponentieel
 • Back test, optimaliseren en robuustheid
 • Emotie of ratio (plan)
 • Stop loss, re-entry

Sterke module waaruit je merkt dat de ontwikkelaar verstand heeft van de markt.

Module 4: Optiestrategieën: de Putspread

Dit is een module over de flitsende en spannende versie van traden. Dit zijn namelijk: Opties.

Opties biedt je de mogelijkheid om tegen de markt te wedden en zo profijt te halen uit een dalende markt. Hier zijn dus twee partijen aan verbonden. Je hebt de optie om een putoptie te kopen of een calloptie te verkopen. Dit brengt extra risico’s met zich mee, maar je kan er ook profijt uit halen.

Harm vertelt hier glashelder hoe dit werkt en je risico’s kan beperken.

Vervolgens krijg je ook een werkboek met optie-strategieën. Daarin staat een stapsgewijze handleiding voor het maken van winst en verlies diagrammen. Dit is een uitgebreide werkboek met meer dan 40 pagina’s waarin jij volledig kan verdiepen in beleggingsstrategieën

Eigenlijk vinden we de handleiding ontzettend handig, mits je voldoende geduld hebt om er profijt uit te halen!

Module 5: Optiestrategie: de short strangle met de trading navigator opties

De basis van opties zijn inmiddels bekend en nu gaat Harm in op een nieuwe strategie, voornamelijk de short strangle. Zo biedt Harm de basis van de short strangle strategie, het zoeken en vinden, het handelsplan en hoe je die uitvoert, monitoren en follow-up, tools en samenvattingen.

Dit is een diepgaand deel over deze ingewikkelde strategie. Zelf gebruik ik de strategie niet, maar wellicht is dit onderdeel van jouw eigen beleggingsplan.

Module 6: Klaar voor succes? Aan de slag!

Hier krijg je direct een bestand met een tradingplan. Dit biedt een soort samenvatting van de strategieën die je hebt geleerd. Deze tradingplan kan je gebruiken als basis voor je eigen plan. Deze is zo versimpelt zodat je niet gaat overdenken.

“je moet dus weten wat je moet doen. Als je dat weet, dan ga je minder nadenken”

Dat is de quote als onderbouwing van dit plan en Harm heeft hier helemaal gelijk. Als jij een winnende strategie hebt en die consistent kan toepassen met juiste regels, dan hoef je minder na te denken.

Je leert dit op een efficiënte manier te doen door middel van het berekenen van je hitratio en risk/reward.

oordeel over de modules van de trading navigator methode

Wat maakt de Trading Navigator Methode nu zo uniek?

Het feit dat deze cursus is samengesteld op basis van liefst 32 jaar beleggingservaring. Je krijgt toegang tot een community en kunt de video’s en andere info je levenlang blijven inzien. Gedurende het traject maak je bovendien aanspraak op live coaching en 1-op-1 coaching. De cursus is wat aan de dure kant, maar levert dan ook positief rendement op de lange termijn.

Een expert licht de methode verder toe

Voor we ons review zijn gaan schrijven, hebben we uiteraard telefonisch contact gezocht met een beleggingsexpert. Deze vertelde ons dat Harm van Rijk in Nederlandse kring erg gerespecteerd wordt. Zijn methodes zijn nu eenmaal winstgevend gebleken, ook in zwaar weer. Bovendien lijkt hij ook wel een gave te hebben voor spreken en het onderwijzen van anderen.

Waarom kiezen voor een betaalde methode en geen gratis alternatief?

Een betaalde methode levert kwaliteit van A tot Z. Wil je succesvol beleggen op de lange termijn, dan red je het domweg niet met een gratis alternatief. Dit biedt niet de antwoorden die jij nodig hebt.

Van veel ervaren traders hoor je dat ze in hun traject veel fouten hebben gemaakt. Met mentoren en leraren heb je de mogelijkheid om minder fouten te maken waardoor jij eerder succesvol kan worden. Ook heeft een naam als Harm voldoende reputatie opgebouwd zodat je weet dat je waar krijgt voor je geld.

Wat als je een vraag hebt: hoe werkt de supportafdeling?

Beleggen.com van Harm van Wijk heeft een uitgebreide vraag- en antwoordsectie. Als je vraag hier niet tussen zit, kun je ook nog eens een mail sturen naar supoort@beleggen.com. Er wordt zo snel mogelijk geregeerd. 1-op-1 contact met Harm van Wijk krijg je niet, behalve als je de cursus doorloopt. Er wordt door hem persoonlijk feedback gegeven op opdrachten. Ook is hij te zien tijdens live coaching. De supportafdeling is prima, maar natuurlijk wel wat beperkt.

Voor wie is de Trading Navigator Methode geschikt?

Trading Navigator is met name geschikt voor beleggers die nog maar weinig of helemaal geen ervaring hebben met beleggen. Ook als je in het verleden hebt belegd, maar hier niet succesvol mee bent geweest, is de methode misschien wel iets voor jou. Het fijne van de training is in ieder geval dat er heel veel overzichtelijke stap-voor-stap video’s bijgesloten zijn.

Deze cursus is geschikt voor mensen die een traditionelere aanpak voor beleggen willen verkennen. Het betekent niet dat deze manier van beleggen saai hoeft te zijn. Door middel van hefbomen kan je nog steeds voldoende spanning verwerken. Je zal niet in aanraking komen met nieuwe vormen van beleggen zoals crypto’s. Heb je interesse in de reguliere beurs, dan is deze methode geschikt voor jou.

Wat moet je ervoor over hebben?

Natuurlijk moet je de initiële kosten ervoor over hebben. Wij kunnen je melden dat je waar krijgt voor je geld.

Naast de initiële kosten moet je natuurlijk de wil en doorzettingsvermogen hebben om daadwerkelijk de 6 weekse cursus af te ronden. Leergierigheid is een must. Het afronden van de cursus gaat namelijk niet vanzelf.

Welke investering is een minimum vereiste?

De investering voor het volgen van de cursus is zo’n 1.500 euro als je van de 50% korting gebruik maakt aan het einde van het gratis webinar. Dat is flink wat. Vandaar dat de cursus alleen bestemd is voor hen die actief werk willen maken van actief beleggen. Op de lange termijn zul je je investering zeker terugverdienen, maar dan moet je wel werken volgens de strategie. Harm van Rijk raadt zelf aan maandelijks iets opzij te leggen om mee te beleggen.

Wat kost de software + cursus?

De normale prijs voor de Trading Navigator Methode is 1997 euro. De werkelijk waarde is echter vele malen hoger, want er zitten allerlei producten in het pakket die tegen een hoge korting aangeboden worden of zelfs gratis zijn. Je weet zelf wat software en een cursus ongeveer kosten, in dit pakket vind je ook nog allerlei handleidingen, een transactietegoed om te starten en een VIP lidmaatschap voor de community. Het beste element van het pakket is waarschijnlijk wel de live coaching waar je gebruik van kunt maken. Zeker als beginner kun je soms worstelen met het vertrouwen om een beleggingsstap wel of niet te zetten. Met steun door je coach zijn drempels makkelijker te nemen, of het op dat moment nou wel of niet beleggen wordt. Het gaat om het gevoel dat je erbij hebt.

Wat krijg je nog meer voor dit bedrag?

Je kunt de software op elk apparaat installeren, waardoor je niet alleen thuis, maar ook onderweg of op vakantie toegang hebt op diverse apparaten. Dit maakt het makkelijk om met maar beperkte tijd per dag toch met je beleggingen bezig te zijn. Ook de alerts die je ontvangt kunnen je op scherp zetten, waardoor je er nog op tijd bij kunt zijn om met een bepaalde belegging mee te gaan. Met de webinars kun je wat verder de diepte in gaan nadat je gestart bent. Je krijgt dan meer theorie en leert van de ervaring van anderen. Hierdoor kun je je eigen handelen weer perfectioneren.

Zijn er kortingen?

Op dit moment is de software en cursus van de Trading Navigator Methode voor de helft van de prijs te krijgen. Dit betekent dat je – naast alle gratis producten in het pakket – nog meer krijgt voor een veel lager bedrag. Als je toch van plan bent om een cursus te gaan doen, vergelijk dan vooral wat er aangeboden wordt en wat daarvoor gevraagd wordt. Een strategie zelf ontwikkelen kan best lastig zijn, maar met een bewezen methode kun je wel een tijdje vooruit. Je kunt daarna altijd nog zien of je na ervaring opgedaan te hebben blijft doorgaan met de software, of dat je voor iets anders kiest.

Garantie

Je kunt de Trading Navigator Methode voor 30 dagen proberen en als je niet tevreden bent krijg je het gehele bedrag teruggestort op je rekening. Dit is helemaal mooi, want zo loop je nooit risico. Als je de software en cursus toch tegen vindt vallen, kun je gebruik maken van de 30-dagen-terug-garantie. Zo verlies je nooit, want je krijgt of je geld terug, of je hebt voor het bedrag dat je besteed hebt een geweldig product dat je kunt gaan gebruiken om je financiële doelen te behalen.

De cursus biedt 30 dagen lang een 100% geld terug garantie. Mocht jij dus niet tevreden zijn met het aanbod, dan kan jij in de eerste 30 dagen je geld terugvragen.

Heb jij iets aan de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk?

Wellicht heb je al wel eens iets gedaan om je kennis over beleggen op peil te krijgen. Er zijn heel veel manieren om meer over het onderwerp te weten te komen. Je kunt de theorie induiken en een boek bestellen dat je de basisinformatie geeft. Je kunt ook iemand in de familie hebben die al op de beurs handelt en die je wel een kijkje in zijn wereld wil geven. Noem het een snuffelstage waarbij je kennis maakt met de materie en de praktijk, waardoor je leert dat je verder wilt met het vakgebied.

Het vak van de handelaar

Handelen (of traden) kan in principe iedereen leren, dus jij ook. Zodra je de kennis op zak hebt, kun je ervaring gaan opdoen. Maar waaruit bestaat die kennis eigenlijk? Het gaat niet alleen om wat handelen op zich inhoudt, want je moet ook risico’s kunnen inschatten en een technische analyse kunnen uitvoeren. Door al die kennis te combineren met je ervaringen als beginner, kun je vervolgens een strategie ontwikkelen. Als laatste heb je dan nog het platform waarmee je werkt.

Waar leer je het vak van de belegger dan?

Je kunt op verschillende plekken een serieuze studie tot belegger volgen. Misschien ben jij het beste af met een thuisstudie, maar je kunt zelf op het HBO een opleiding volgen of er een master in afronden. Je begrijpt dat je het zelf zo toegepast of theoretisch mogelijk kunt maken als je zelf wilt. Het voordeel van studeren aan een gecertificeerde opleiding is dat veranderingen in de markt snel opgepikt worden bij opleidingen. Ook is een stage onderdeel van je afstuderen.

Geen tijd om weer vier jaren de studiebanken in te gaan

Het nadeel van een echt diploma willen halen, is dat je flink wat tijd moet investeren. Je moet gedurende de opleiding bewijzen dat je de theorie beheerst en dat betekent tentamens en examens afleggen om je docenten er van te overtuigen dat je de kennis hebt. Meestal loop je tijdens een vierjarige opleiding twee keer een half jaar stage. Het voordeel hiervan is dat je op twee verschillende locaties ervaring kunt opdoen. Je ziet de theorie toegepast in de praktijk. Dat is handig.

Kosten van een studie

De gemiddelde opleiding op hoger niveau kost je niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Wanneer je een studie aan het HBO wilt volgen, betaal je op dit moment ruim 2000 euro aan collegegeld. En dat is het collegegeld per jaar, niet per studie. Dus als je in vier jaar je diploma haalt, ben je bijna 9000 euro kwijt. Haal je niet al je tentamens in een keer? Dan betaal je nog een jaar langer collegegeld. Als je voor anderen wilt gaan beleggen, is een studie slim, maar dit geld had je zelf al kunnen beleggen.

Gooi het over een andere boeg

Daarom kijk je liever naar andere mogelijkheden om je kennis te verhogen en die ervaring, die doe je vanzelf op als je gaat handelen. Overigens kun je een thuisstudie wel vaak sneller afronden, omdat je je eigen tijd kunt indelen. Dus hier zit je niet per definitie minimaal vier jaar aan vast. Het betekent echter wel dat je strak moet kunnen plannen als je van thuis uit studeert en daarnaast vergt het ook heel wat van je doorzettingsvermogen. Voor het certificaat moet je toch wat toetsen halen.

Een toegepaste training waar je wat aan hebt

Je kunt er ook voor kiezen om te leren van iemand die de ervaring al heeft opgedaan en deze kennis op praktische wijze heeft omgezet in een training met handige tool. Harm van Wijk is dan een bekende persoon. Je leert veel van hem, omdat hij zelf vroeger veel fouten heeft gemaakt bij beleggingen en die leermomenten draagt hij tijdens de training over aan jou. Natuurlijk kun je nog steeds misstapjes maken, maar minder dan een beginner zonder kennis van mogelijke valkuilen.

De Trading Navigator Methode – software + training

De cursus spreekt je direct aan, omdat je in maar zes weken klaargestoomd wordt om als startend belegger aan de slag te gaan. Gedurende die zes weken hoef je niet naar een fysieke locatie en dat is – of er nu een coronavirus in het land is of niet – een prettige gedachte. Je bent geen tijd kwijt met reizen naar een andere plek in het land alleen om een boeiende les te volgen. Je kunt niet afgeleid raken door anderen die de aandacht van de trainer opeisen. Je volgt de training in alle rust thuis.

Hoe lang doe ik over de training van de Trading Navigator Methode?

De training bestaat uit zes online te volgen modules, waarbij het aan te bevelen is dat je minstens elke week een module doorloopt. In theorie kun je dan binnen zes weken gereed zijn met de cursus. In de praktijk kun je echter ook sneller door de modules heen. Wanneer je een lang weekend in het vooruitzicht hebt en je ziet dat het hard gaat regenen die dagen, kun je het ook in vier dagen redden. Vul de koelkast met eten en drinken, zodat je niet meer de deur uit hoeft en rond de cursus vlot af.

Waaruit bestaat de Trading Navigator Methode precies?

Er zijn zes verschillende delen in het programma en in het begin ga je vooral je eigen doelen verkennen. Vervolgens ga je je oriënteren op de verschillende strategieën die je bij beleggen in aandelen hebt. Naast het beleggen in aandelen wordt ook investeren in opties behandelt. Daarna gaat module vier over hoe je de signalen herkent om te kopen of verkopen. Module vijf bespreekt ook strategieën, maar nu gaat het over opties. In het allerlaatste deel van de cursus verbindt je alle eerder opgedane kennis en leer je welke strategieën (opties en aandelen) je het beste combineert.

Voordeel van de Trading Navigator Methode

Je krijgt bij Harm van Wijk niet alleen de cursus, maar ook de software die hij je tijdens de training leert gebruiken. Hierdoor leer je aan de hand van de theorie hoe je je kennis gebruikt zodra je allerlei tabellen en grafieken voor je neus krijgt. Het is immers van belang dat je niet alleen theorie in je hoofd hebt, maar dat je ook weet hoe je die moet toepassen. Als je het lastig vindt om software te installeren, wordt je ook gedurende dit proces geholpen door een expert. Je kunt altijd aan de slag.

Een steuntje in de rug

Je snapt waar het bij beleggen om gaat en je kent de tool die gebruikt wordt. Dan kan het nog steeds handig zijn dat je elke dag een update krijgt met een signalering door een beleggingsexpert die aangeeft waar die dag kansen liggen. Zo kun je je eigen kennis verder testen. Zag je die kansen zelf ook? Begin je het door te krijgen waar het bij investeringsmomenten om gaat? De trading update kan je dan ook helpen om je zelfvertrouwen te ontwikkelen. Een expert houdt je alleen even bij de hand.

Een community om op terug te vallen

Naast de tools die het praktisch mogelijk maken om te gaan handelen, zijn er ook mogelijkheden om je vragen te stellen. Er zijn live vraaggesprekken (niet per definitie met Harm van Wijk, maar wel altijd met iemand uit het expert team) waarbij je al je vragen kunt stellen. Het kan in het begin alleen al nuttig zijn om de vragen van anderen te horen en hoe daarop inhoudelijk gereageerd wordt. Geen expert? Dan is er de community zelf om informatie mee te delen. Iedereen zit er met hetzelfde doel.

Wat zit er nog meer in het pakket dat je koopt?

Er zijn diverse bonussen waar je direct van kunt genieten bij de aanschaf van de Trading Navigator Methode. Je krijgt bijvoorbeeld alerts via Telegram en krijgt toegang tot MBC. Het leukste is misschien wel het transactietegoed wat je meteen krijgt. Je hebt namelijk recht op een transactietegoed van MeXem van 500 euro. Dit is een online handelsplatform om te kunnen handelen op de beurs en op dit platform zitten niet alleen beginners, maar ook professionele traders.

Wat heb je te verliezen met dit pakket?

Gedurende twee jaar lang mag je gebruik maken van de live coaching die aangeboden wordt. De software zelf is onbeperkt geldig. Het is dus niet zoals bij allerlei andere software, dat je elk jaar j licentie moet verlengen of voor elke update weer moet bijbetalen. Het apparaat waar jij de software op installeert, blijft altijd toegankelijk voor je beleggingen. Er is overigens een periode van een maand waarbinnen je de software gratis kunt proberen. Geen succes? Dan krijg je je geld terug.

Algemene tips bij beleggen

Soms werkt beleggen net als bij cadeautjes kopen voor kleine kinderen: je kunt beter 10 kleine cadeautjes geven, dan één groot cadeau. De kans is namelijk groter dat er bij de 10 kleinigheidjes iets leuks voor de jarige job zit en de kans blijft altijd aanwezig dat het grote cadeau niet in de smaak valt. Bij investeren geldt hetzelfde. Beleg liever in meerdere opties en/of aandelen en spreid je kansen. Zo kun je eventuele verliezen (die zich altijd zullen voordoen) opvangen met de winst bij de overigen.

Gevolgen van spreiding

Een automatisch gevolg waar je je misschien niet van bewust bent, is dat je ook minder vanuit emotie en meer vanuit kennis reageert. Het hart gaat al sneller kloppen van elk rood getal of negatief percentage dat je ziet, maar dat betekent dat je het hoofd koel moet houden en terug moet gaan naar de kennis die je opgedaan hebt. Ga even terug naar je strategie en beredeneer dan of het nog steeds nodig is om bijvoorbeeld te verkopen. Deze stap mag je nooit overslaan, anders krijg je spijt.

Hoeveel tijd ben je kwijt met je beleggingen?

Vroeger was er nog geen software die voor de particulier beschikbaar was en dat betekende dat je alle informatie die er wel was zelf moest verwerken. Je kon vaak alleen afgaan op wat er in het zakelijk deel van het nieuws verteld werd, of keek op internet naar de waarde die toenam of bleek te dalen. Nu kun je met de software veel sneller je brein aan het werk zetten. Afhankelijk van de hoeveelheid (en soorten) beleggingen, ben je met een half uurtje per week klaar met je portefeuille.

Wil je de cursus doen? Maak dan altijd gebruik van de aanbieding van dat moment

Je kunt je natuurlijk afvragen of het een trucje is om de cursus aan zoveel mogelijk mensen te verkopen, of dat de prijs van de Trading Navigator Methode ook werkelijk weer in prijs zal stijgen na verloop van tijd. Het is een bekende marketingtruc om iets “voor een beperkte periode” goedkoper aan te prijzen. De prijs verandert echter nooit, hoe vaak je de website ook bekijkt. Bepaal daarom voor jezelf of je de inhoud van de cursus het bedrag waard vindt, los van de aanbieding zelf.

Nadelen van een online training

Zoals al eerder gezegd ben je met een uitgebreide opleiding duurder uit en ben je er ook een langere periode mee zoet. Toch kan een andere training voor jou beter zijn en er zit natuurlijk van alles tussen een vierjarige hbo-opleiding tot belegger en deze Trading Navigator Methode. Bepaal vooral of je gebaat bent bij een online cursus. Sommige mensen hebben echt een ouderwets schoolbord met een trainer voor de groep nodig om stof goed tot zich te kunnen nemen. Dat is niet erg.

Zelfkennis en je eigen ontwikkeling

Wanneer je weet dat je een bepaalde manier van leren hebt en de Trading Navigator Methode niet bij je past, kun je je het geld van de cursus en software besparen. Wat je je dan echter ook af moet vragen, is of digitaal handelen met behulp van software wel iets is dat voor jou weggelegd is. Misschien moet je jezelf dan eerst een nadere verkenning met de materie gunnen, voordat je met een nieuwe cursus start. Beleggen is spannend, maar het moet wel bij je passen.

Stappenplan: nu zelf met de methode aan de slag

Als je met de methode aan de slag bent, krijg je de volgende mogelijkheden je kennis te vergroten:

 • Tijdens besloten groepsondersteuning kun je vragen stellen aan groepsleden. In de groep zitten ook verschillende beleggingsexperts die je verder kunnen helpen
 • Voer individuele Expert ondersteuning gesprekken (Q&A sessies van rond 1-2 uur)
 • Je krijgt e-mailondersteuning voor het stellen van vragen
 • Plus voor elke deelnemer geldt dat ze levenslang ondersteuning krijgen.

Blijft de Trading Navigator Methode zich vernieuwen?

De ervaring van oprichter Harm van Wijk blijven toenemen. Er worden steeds meer inzichten gedeeld via de community en tijdens coaching- en vraag-en-antwoordsessies. Zo blijf je altijd van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op de hoogte. Wie weet worden er op termijn ook nieuwe video’s geplaatst. Harm van Wijk is iemand die hard aan de weg blijft timmeren.

Reviews van de Trading Navigator Methode

Tradingnavigatormethode.nlDe Trading Navigator Methode wordt gezien als “bijna onmisbare tool” voor elk beginnend belegger. Het biedt je een algoritme waarmee je in staat zou moeten zijn de markt structureel te verslaan. De software zit goed in elkaar.
Beter-beleggen.nlDe trainingen en software van de Trading Navigator Methode worden “fenomenaal” genoemd. Het pakket is prima ingespeeld op de behoeften van beginnende beleggers. Ook de meer ervaren belegger zal er veel aan hebben.
Marchealthy.nlHarm van Wijk heeft een methode ontwikkeld om succesvol te beleggen met een lange adem. MarcHealthy is positief over de uitgebreide praktische kennis je over opties en aandelen opdoet.
Bedrijvenconsoltant.nlBedrijvenconsultant is erg te spreken over wat de Trading Navigator Methode aanbiedt. Je komt er kwalitatief trainingsmateriaal tegen en de gebruiksvriendelijkheid is hoog. Harm van Wijk wordt omschreven als “betrouwbare beleggingsexpert”.
Geldverdienenmetpassie.nlBij de cursus van Harm van Wijk ben je aan het juiste adres als je in de beleggingswereld stappen wilt gaan zetten. De video’s hebben een speelse opzet. De bonussen vormen de spreekwoordelijke “puntjes op de i”.

Meer belangrijke reviewers over deze training

RecensentSamenvatting review
Loisir.nlDe redactie van Loisir.nl vind de cursus geschikt voor beleggers die traden op basis van een trend en korte termijn handelen in aandelen en opties.
Droogtrainers.nlVolgens deze recensent is Harm van Wijk iemand die weet waar hij over praat en zijn ervaring in de financiële wereld laat zich zien.
Marchealthy.nlDeze recensent is vooral te spreken over dat je geen technische kennis nodig hebt voordat je begint. De cursus is namelijk goed te volgen en de cursus zit goed in elkaar.
Moneyinstyle.nlOp Moneyinstyle.nl vertelt de recensent over de vele voordelen zoals de koop- en verkoopsignalen, rust en eenvoudige technieken die de cursus biedt.
Beter-beleggen.nlIn de review van Beter-beleggen.nl vertellen ze dat de cursus eenvoudige taal bevat voor beginners en de prijs-kwaliteit goed is.

Alternatieven

Beste algemene keuzeLifestyle of business – laat zien hoe je het meeste uit je leven haalt, onder meer door succesvol te beleggen.
Onze persoonlijke favorietMadelon Vos – heeft een uitgebreide kennis op het gebied van beleggen, in cryptomunten in het bijzonder. Cursussen worden met veel passie gegeven.
Beste budgetoptieCrypto Masterclass – een krachtige introductie in de wereld van crypto beleggen: een onderwerp dat in de Trading Navigator Methode wat onderbelicht blijft.

Onze score per criterium: Wat vinden we van de Trading Navigator Methode

CriteriumCijferKorte toelichting
Relevantie8.8De cursus biedt een traditionele kijk op beleggen
Prijs9.2De huidige prijs met korting is de content meer dan waard
Gebruiksvriendelijkheid9Prettige omgeving met handige bijgeleverde bestanden
Support en ondersteuning9Ook zoals verwacht adequaat
Expertise9.8Harm toont ervaring!
Bonuspunt+0.1Uitzonderlijk veel extra content. Ook de €500 op MeXem is zeer welkom.

Eindcijfer: 9.3 – Exceptioneel, maar traditioneel

Conclusie: beginnen aan Trading Navigator of toch niet?

ReviewTrading Navigator Methode (Harm van Wijk)
SamenvattingAl met al kunnen we Trading Navigator zeker aanbevelen. Maar aan wie precies? Aan beginnend beleggers, die zich willen toeleggen op opties en/of aandelen en die de discipline hebben op lange termijn volgens de methode te werken. Trading Navigator Methode levert een totaalpakket. Na afloop van de cursus bezit je over de expertise de juiste besluiten te maken.
Review doorDe Redactie
BeoordelingOns eindcijfer: 9.3 uit 10.

De volgende stap op het gebied van traden

Wil je actief gaan traden? Doe dit dan niet zonder je te verdiepen. Je verdiepen kan op heel veel manieren. Eén van de beste manieren is de Trading Navigator Methode volgen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een alternatief platform of alternatieve cursus op niveau.

Doe nu dit als je wil beginnen

Dit is exact wat je nodig gaat hebben.

Via deze kortingscode kan jij beginnen met de Trading Navigator

Begin altijd bij het begin en start de cursus bij het begin. Volg de cursus zodat je grip krijgt op het handelen van de beurs. Leer de beurs de baas te zijn en voeg je toe aan de minderheid die de markt daadwerkelijk kan verslaan.

Wij denken dat de cursus van Harm je kan helpen om dit te bereiken.

In de tussentijd, zorg ervoor dat je voldoende kapitaal verzamelt om serieuze stappen te kunnen zetten als jij jezelf hebt ontwikkeld als belegger. 

FAQ: vragen over de Trading Navigator Methode

 • Waar log je in om Trading Navigator Methode te volgen?

Je doet dit op Mijn.beleggen.com, het platform van Harm van Wijk. Op deze site vind je de cursus terug.

 • Voor wie is de Methode bedoeld?

Met name voor startende beleggers die hun eerste stappen willen zetten, maar ook voor actieve beleggers en day traden die op dagelijkse basis transacties uitvoeren. De allround belegger, die één of twee keer in de maand iets aankoopt of verkoopt, heeft ook veel aan de cursus.

 • Wanneer ben je niet geschikt voor de cursus?

Als je je laat leiden door negativiteit en niet het geduld kunt opbrengen volgens een vaste strategie te werken. Als je gelooft alles al te weten, kun je je heil beter ergens anders gaan zoeken.

Gratis media beschikbaar over de Trading Navigator Methode: verdiep jezelf verder

Een tweede review van de Trading Navigator Methode:

Op jouw succes!