Is de Trading Navigator Methode een goede keus? Deze methode bestaat uit software voor het handelen in opties en aandelen en hierbij krijg je een cursus om te leren omgaan met de software. De cursus bestaat uit een online programma en voor wie niet handig is in het zelf installeren van software, is de begeleiding hiervan inbegrepen in de cursus. Je kunt dus zelfs als je niet zo vaardig bent met de computer in jezelf investeren door deze cursus te gaan doen en de software te gaan gebruiken. In totaal zou je in ongeveer 6 weken op de beurs actief moeten kunnen zijn, afhankelijk van je leertempo. Wie al wat ervaring heeft kan sneller door de materie gaan, maar als je aan de basis begint kun je er ook iets langer over doen.

Wat kost de software + cursus?

De normale prijs voor de Trading Navigator Methode is 1997 euro. De werkelijk waarde is echter vele malen hoger, want er zitten allerlei producten in het pakket die tegen een hoge korting aangeboden worden of zelfs gratis zijn. Je weet zelf wat software en een cursus ongeveer kosten, in dit pakket vind je ook nog allerlei handleidingen, een transactietegoed om te starten en een VIP lidmaatschap voor de community. Het beste element van het pakket is waarschijnlijk wel de live coaching waar je gebruik van kunt maken. Zeker als beginner kun je soms worstelen met het vertrouwen om een beleggingsstap wel of niet te zetten. Met steun door je coach zijn drempels makkelijker te nemen, of het op dat moment nou wel of niet beleggen wordt. Het gaat om het gevoel dat je erbij hebt.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Wat krijg je nog meer voor dit bedrag?

Je kunt de software op elk apparaat installeren, waardoor je niet alleen thuis, maar ook onderweg of op vakantie toegang hebt op diverse apparaten. Dit maakt het makkelijk om met maar beperkte tijd per dag toch met je beleggingen bezig te zijn. Ook de alerts die je ontvangt kunnen je op scherp zetten, waardoor je er nog op tijd bij kunt zijn om met een bepaalde belegging mee te gaan. Met de webinars kun je wat verder de diepte in gaan nadat je gestart bent. Je krijgt dan meer theorie en leert van de ervaring van anderen. Hierdoor kun je je eigen handelen weer perfectioneren.

Zijn er kortingen?

Op dit moment is de software en cursus van de Trading Navigator Methode voor de helft van de prijs te krijgen. Dit betekent dat je – naast alle gratis producten in het pakket – nog meer krijgt voor een veel lager bedrag. Als je toch van plan bent om een cursus te gaan doen, vergelijk dan vooral wat er aangeboden wordt en wat daarvoor gevraagd wordt. Een strategie zelf ontwikkelen kan best lastig zijn, maar met een bewezen methode kun je wel een tijdje vooruit. Je kunt daarna altijd nog zien of je na ervaring opgedaan te hebben blijft doorgaan met de software, of dat je voor iets anders kiest.

Garantie

Je kunt de Trading Navigator Methode voor 30 dagen proberen en als je niet tevreden bent krijg je het gehele bedrag teruggestort op je rekening. Dit is helemaal mooi, want zo loop je nooit risico. Als je de software en cursus toch tegen vindt vallen, kun je gebruik maken van de 30-dagen-terug-garantie. Zo verlies je nooit, want je krijgt of je geld terug, of je hebt voor het bedrag dat je besteed hebt een geweldig product dat je kunt gaan gebruiken om je financiële doelen te behalen.

Heb jij iets aan de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk?

Wellicht heb je al wel eens iets gedaan om je kennis over beleggen op peil te krijgen. Er zijn heel veel manieren om meer over het onderwerp te weten te komen. Je kunt de theorie induiken en een boek bestellen dat je de basisinformatie geeft. Je kunt ook iemand in de familie hebben die al op de beurs handelt en die je wel een kijkje in zijn wereld wil geven. Noem het een snuffelstage waarbij je kennis maakt met de materie en de praktijk, waardoor je leert dat je verder wilt met het vakgebied.

Het vak van de handelaar

Handelen (of traden) kan in principe iedereen leren, dus jij ook. Zodra je de kennis op zak hebt, kun je ervaring gaan opdoen. Maar waaruit bestaat die kennis eigenlijk? Het gaat niet alleen om wat handelen op zich inhoudt, want je moet ook risico’s kunnen inschatten en een technische analyse kunnen uitvoeren. Door al die kennis te combineren met je ervaringen als beginner, kun je vervolgens een strategie ontwikkelen. Als laatste heb je dan nog het platform waarmee je werkt.

Waar leer je het vak van de belegger dan?

Je kunt op verschillende plekken een serieuze studie tot belegger volgen. Misschien ben jij het beste af met een thuisstudie, maar je kunt zelf op het HBO een opleiding volgen of er een master in afronden. Je begrijpt dat je het zelf zo toegepast of theoretisch mogelijk kunt maken als je zelf wilt. Het voordeel van studeren aan een gecertificeerde opleiding is dat veranderingen in de markt snel opgepikt worden bij opleidingen. Ook is een stage onderdeel van je afstuderen.

Geen tijd om weer vier jaren de studiebanken in te gaan

Het nadeel van een echt diploma willen halen, is dat je flink wat tijd moet investeren. Je moet gedurende de opleiding bewijzen dat je de theorie beheerst en dat betekent tentamens en examens afleggen om je docenten er van te overtuigen dat je de kennis hebt. Meestal loop je tijdens een vierjarige opleiding twee keer een half jaar stage. Het voordeel hiervan is dat je op twee verschillende locaties ervaring kunt opdoen. Je ziet de theorie toegepast in de praktijk. Dat is handig.

Kosten van een studie

De gemiddelde opleiding op hoger niveau kost je niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Wanneer je een studie aan het HBO wilt volgen, betaal je op dit moment ruim 2000 euro aan collegegeld. En dat is het collegegeld per jaar, niet per studie. Dus als je in vier jaar je diploma haalt, ben je bijna 9000 euro kwijt. Haal je niet al je tentamens in een keer? Dan betaal je nog een jaar langer collegegeld. Als je voor anderen wilt gaan beleggen, is een studie slim, maar dit geld had je zelf al kunnen beleggen.

Gooi het over een andere boeg

Daarom kijk je liever naar andere mogelijkheden om je kennis te verhogen en die ervaring, die doe je vanzelf op als je gaat handelen. Overigens kun je een thuisstudie wel vaak sneller afronden, omdat je je eigen tijd kunt indelen. Dus hier zit je niet per definitie minimaal vier jaar aan vast. Het betekent echter wel dat je strak moet kunnen plannen als je van thuis uit studeert en daarnaast vergt het ook heel wat van je doorzettingsvermogen. Voor het certificaat moet je toch wat toetsen halen.

Een toegepaste training waar je wat aan hebt

Je kunt er ook voor kiezen om te leren van iemand die de ervaring al heeft opgedaan en deze kennis op praktische wijze heeft omgezet in een training met handige tool. Harm van Wijk is dan een bekende persoon. Je leert veel van hem, omdat hij zelf vroeger veel fouten heeft gemaakt bij beleggingen en die leermomenten draagt hij tijdens de training over aan jou. Natuurlijk kun je nog steeds misstapjes maken, maar minder dan een beginner zonder kennis van mogelijke valkuilen.

De Trading Navigator Methode – software + training

De cursus spreekt je direct aan, omdat je in maar zes weken klaargestoomd wordt om als startend belegger aan de slag te gaan. Gedurende die zes weken hoef je niet naar een fysieke locatie en dat is – of er nu een coronavirus in het land is of niet – een prettige gedachte. Je bent geen tijd kwijt met reizen naar een andere plek in het land alleen om een boeiende les te volgen. Je kunt niet afgeleid raken door anderen die de aandacht van de trainer opeisen. Je volgt de training in alle rust thuis.

Hoe lang doe ik over de training van de Trading Navigator Methode?

De training bestaat uit zes online te volgen modules, waarbij het aan te bevelen is dat je minstens elke week een module doorloopt. In theorie kun je dan binnen zes weken gereed zijn met de cursus. In de praktijk kun je echter ook sneller door de modules heen. Wanneer je een lang weekend in het vooruitzicht hebt en je ziet dat het hard gaat regenen die dagen, kun je het ook in vier dagen redden. Vul de koelkast met eten en drinken, zodat je niet meer de deur uit hoeft en rond de cursus vlot af.

Waaruit bestaat de Trading Navigator Methode precies?

Er zijn zes verschillende delen in het programma en in het begin ga je vooral je eigen doelen verkennen. Vervolgens ga je je oriënteren op de verschillende strategieën die je bij beleggen in aandelen hebt. Naast het beleggen in aandelen wordt ook investeren in opties behandelt. Daarna gaat module vier over hoe je de signalen herkent om te kopen of verkopen. Module vijf bespreekt ook strategieën, maar nu gaat het over opties. In het allerlaatste deel van de cursus verbindt je alle eerder opgedane kennis en leer je welke strategieën (opties en aandelen) je het beste combineert.

Voordeel van de Trading Navigator Methode

Je krijgt bij Harm van Wijk niet alleen de cursus, maar ook de software die hij je tijdens de training leert gebruiken. Hierdoor leer je aan de hand van de theorie hoe je je kennis gebruikt zodra je allerlei tabellen en grafieken voor je neus krijgt. Het is immers van belang dat je niet alleen theorie in je hoofd hebt, maar dat je ook weet hoe je die moet toepassen. Als je het lastig vindt om software te installeren, wordt je ook gedurende dit proces geholpen door een expert. Je kunt altijd aan de slag.

Een steuntje in de rug

Je snapt waar het bij beleggen om gaat en je kent de tool die gebruikt wordt. Dan kan het nog steeds handig zijn dat je elke dag een update krijgt met een signalering door een beleggingsexpert die aangeeft waar die dag kansen liggen. Zo kun je je eigen kennis verder testen. Zag je die kansen zelf ook? Begin je het door te krijgen waar het bij investeringsmomenten om gaat? De trading update kan je dan ook helpen om je zelfvertrouwen te ontwikkelen. Een expert houdt je alleen even bij de hand.

Een community om op terug te vallen

Naast de tools die het praktisch mogelijk maken om te gaan handelen, zijn er ook mogelijkheden om je vragen te stellen. Er zijn live vraaggesprekken (niet per definitie met Harm van Wijk, maar wel altijd met iemand uit het expert team) waarbij je al je vragen kunt stellen. Het kan in het begin alleen al nuttig zijn om de vragen van anderen te horen en hoe daarop inhoudelijk gereageerd wordt. Geen expert? Dan is er de community zelf om informatie mee te delen. Iedereen zit er met hetzelfde doel.

Wat zit er nog meer in het pakket dat je koopt?

Er zijn diverse bonussen waar je direct van kunt genieten bij de aanschaf van de Trading Navigator Methode. Je krijgt bijvoorbeeld alerts via Telegram en krijgt toegang tot MBC. Het leukste is misschien wel het transactietegoed wat je meteen krijgt. Je hebt namelijk recht op een transactietegoed van MeXem van 500 euro. Dit is een online handelsplatform om te kunnen handelen op de beurs en op dit platform zitten niet alleen beginners, maar ook professionele traders.

Wat heb je te verliezen met dit pakket?

Gedurende twee jaar lang mag je gebruik maken van de live coaching die aangeboden wordt. De software zelf is onbeperkt geldig. Het is dus niet zoals bij allerlei andere software, dat je elk jaar j licentie moet verlengen of voor elke update weer moet bijbetalen. Het apparaat waar jij de software op installeert, blijft altijd toegankelijk voor je beleggingen. Er is overigens een periode van een maand waarbinnen je de software gratis kunt proberen. Geen succes? Dan krijg je je geld terug.

Algemene tips bij beleggen

Soms werkt beleggen net als bij cadeautjes kopen voor kleine kinderen: je kunt beter 10 kleine cadeautjes geven, dan één groot cadeau. De kans is namelijk groter dat er bij de 10 kleinigheidjes iets leuks voor de jarige job zit en de kans blijft altijd aanwezig dat het grote cadeau niet in de smaak valt. Bij investeren geldt hetzelfde. Beleg liever in meerdere opties en/of aandelen en spreid je kansen. Zo kun je eventuele verliezen (die zich altijd zullen voordoen) opvangen met de winst bij de overigen.

Gevolgen van spreiding

Een automatisch gevolg waar je je misschien niet van bewust bent, is dat je ook minder vanuit emotie en meer vanuit kennis reageert. Het hart gaat al sneller kloppen van elk rood getal of negatief percentage dat je ziet, maar dat betekent dat je het hoofd koel moet houden en terug moet gaan naar de kennis die je opgedaan hebt. Ga even terug naar je strategie en beredeneer dan of het nog steeds nodig is om bijvoorbeeld te verkopen. Deze stap mag je nooit overslaan, anders krijg je spijt.

Hoeveel tijd ben je kwijt met je beleggingen?

Vroeger was er nog geen software die voor de particulier beschikbaar was en dat betekende dat je alle informatie die er wel was zelf moest verwerken. Je kon vaak alleen afgaan op wat er in het zakelijk deel van het nieuws verteld werd, of keek op internet naar de waarde die toenam of bleek te dalen. Nu kun je met de software veel sneller je brein aan het werk zetten. Afhankelijk van de hoeveelheid (en soorten) beleggingen, ben je met een half uurtje per week klaar met je portefeuille.

Wil je de cursus doen? Maak dan altijd gebruik van de aanbieding van dat moment

Je kunt je natuurlijk afvragen of het een trucje is om de cursus aan zoveel mogelijk mensen te verkopen, of dat de prijs van de Trading Navigator Methode ook werkelijk weer in prijs zal stijgen na verloop van tijd. Het is een bekende marketingtruc om iets “voor een beperkte periode” goedkoper aan te prijzen. De prijs verandert echter nooit, hoe vaak je de website ook bekijkt. Bepaal daarom voor jezelf of je de inhoud van de cursus het bedrag waard vindt, los van de aanbieding zelf.

Nadelen van een online training

Zoals al eerder gezegd ben je met een uitgebreide opleiding duurder uit en ben je er ook een langere periode mee zoet. Toch kan een andere training voor jou beter zijn en er zit natuurlijk van alles tussen een vierjarige hbo-opleiding tot belegger en deze Trading Navigator Methode. Bepaal vooral of je gebaat bent bij een online cursus. Sommige mensen hebben echt een ouderwets schoolbord met een trainer voor de groep nodig om stof goed tot zich te kunnen nemen. Dat is niet erg.

Zelfkennis en je eigen ontwikkeling

Wanneer je weet dat je een bepaalde manier van leren hebt en de Trading Navigator Methode niet bij je past, kun je je het geld van de cursus en software besparen. Wat je je dan echter ook af moet vragen, is of digitaal handelen met behulp van software wel iets is dat voor jou weggelegd is. Misschien moet je jezelf dan eerst een nadere verkenning met de materie gunnen, voordat je met een nieuwe cursus start. Beleggen is spannend, maar het moet wel bij je passen.