Beste aandelen (van dit moment)

In mijn studententijd was ik helemaal niet bezig met financiën. Genieten van de vrijheid was voor mij veel belangrijker. Totdat het echt volwassen leven begon en ik overal geld voor nodig had. Ik merkte dat je met een “gewoon” salaris niet ver komt. Althans, als je veel luxe wilt hebben. En dat ik een luxepaardje ben dat staat wel vast. Om meer geld te verdienen besloot ik om in aandelen te gaan handelen.

Belangrijke disclaimer vooraf:
Dit is géén financieel advies. Speculeren is riskant, geeft verlies en moet alleen gedaan worden met geld dat je bereid bent te verliezen. Handelen, speculeren en beleggen is namelijk geen inkomstenbron, maar een riskante speculatie die gespreid moet worden om verliezen te beperken. Uitsluitend jijzelf bent hier verantwoordelijk voor. Volledige disclaimer.

Hier vind je de actuele signalen en aanraders voor beste aandelen

Voor een altijd up-to-date advies moet je onderstaande bronnen in de gaten houden:

Twijfels of ik wel zou moeten gaan handelen in aandelen

Zoals bij zoveel van dit soort financiële zaken kreeg in het begin toch enige twijfels. Wat als ik mijn geld zou verliezen? Wat als ik met enorme schulden kom te staan? In aandelen handelen betekent ook dat het een stukje risico met zich meebrengt. Nee, ik was er niet gerust op en had veel twijfels. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit normaal was en dat je risico moet nemen met aandelen. Het kwartje kan de goede kant opvallen, maar net zo goed de andere kant. Het hele leven is zo.

In het begin viel het handelen in aandelen niet mee

Vandaar dat ik toch maar besloot de gok te wagen en te investeren in een aantal interessante aandelen. Wat ik niet had verwacht was dat het zo erg zou tegenvallen. Ik had verwacht om break-even te draaien en misschien wel een leuke winst mee te pakken, maar ik draaide verlies. Het was iets waar ik al bang voor was. Niet zulke grote verliezen, maar genoeg om mij zorgen te maken. Moest ik doorgaan met aandelen verhandelen of ermee stoppen?

Een aandelen cursus via internet bood uitkomst

Gelukkig kwam ik een cursus tegen op internet die mij heel interessant leek om mijn avontuur in aandelen te versterken. Ik volgde deze cursus intensief en leerde alles over aandelen en hoe je ermee moest handelen. Er werd meegegeven wat goede aandelen zijn om in te handelen en welke technieken je het best kunt toepassen. Deze cursus was een gouden greep. Ik heb er veel van geleerd en ben nu de helft van mijn werkdagen bezig met het handelen in aandelen. De andere helft besteed ik nog gewoon aan een baan. Desalniettemin haal ik er vandaag de dag een leuk bedrag uit en ben blij dat ik heb doorgezet. De beste aandelen om op dit moment in te handelen heb ik hier heel overzichtelijk weergegeven.

Beste aandelen om in te handelen

Berkshire Hathaway

Mondelez International

Alphabet (moederbedrijf van Google)

Wie ben ik als persoon om een lijst van beste aandelen te presenteren?

Ik ben een man van eind 30 en werk mijn hele volwassen leven al in de financiële wereld. Op dit moment werk ik de ene helft van de week voor een werkgever en de andere helft van de week handel ik in aandelen. Ik vind het belangrijk om een juiste balans te houden en mij niet alleen te focussen op één type werk. Na mijn studententijd ben ik erg enthousiast geworden over het handelen in aandelen en kan nu, zoveel jaren later, met zekerheid stellen dat ik er redelijk verstand van heb. De beste aandelen om op dit moment in te handelen wil ik met iedereen delen.

Blijf kritisch kijken naar aandelen

Als je begint met het handelen in aandelen dan denk je dat het allemaal heel eenvoudig is. Even makkelijk aardig wat geld per maand binnenhalen is zo gedaan. Zo dacht ik in ieder geval toen ik na mijn studententijd met aandelen begon. In aandelen handelen is eenvoudig, maar de juiste aandelen en de beste aandelen kopen is een heel ander verhaal. Je moet goed opletten naar alle ontwikkelingen en bij de tijd blijven. Even een uurtje per week er tijd aanbesteden gaat hem helaas niet worden. Althans, als je er een leuk bedrag aan wilt overhouden.

Mijn eerste ervaringen met het handelen in aandelen

Eerlijk toegegeven waren mijn eerste ervaringen niet heel positief in het handelen van aandelen. Dat kwam met name omdat ik er niet serieus mee bezig was en ik dacht dat je even snel een leuk bedrag per maand kon gaan scoren. Dat was dus helemaal niet het geval en ik kwam met verliezen te zitten. Geen hele extreme verliezen, maar plezierig was het allerminst. Om toch mijn verliezen om te boeken naar winsten volgde ik een cursus die mij liet zien hoe je effectief in aandelen kon gaan handelen. Dat heeft mij erg veel geholpen.

Wat zeggen anderen mensen over aandelen?

Ik hoor en lees veel adviezen over de beste aandelen om in te handelen. Ik kijk daar altijd een beetje sceptisch naar. Lovende woorden over aandelen neem ik altijd met een korreltje zout en ik wil er zelf achter komen waarom dat aandeel het zo goed doet. Daarom ben ik veel bezig met bedrijven en hoe zij opereren. Wat andere zeggen over aandelen neem ik zeker mee in mijn beslissing om het aandeel wel of niet te kopen, maar is zeker niet het meest beslissend. Mijn advies is om altijd zeker van je zaak te zijn en weet waar je je geld in investeert.

Welke criteria heb ik meegenomen bij dit beste lijstje van aandelen?

Er zijn een aantal zaken die voor mij belangrijk zijn als ik besluit te investeren in aandelen. Deze zaken heb ik meegenomen in dit lijstje. Ten eerste zie je aandelen terug die defensief zijn. Defensieve aandelen noemt men dat in de financiële wereld. Dit zijn aandelen die ook goed presteren in onzekere economische tijden. Je vindt daarom alleen bedrijven in dit lijstje die zich al jaren hebben bewezen. Bewezen in de zin dat ze jarenlange goede winsten hebben behaald. Zo kun je bijna niet verkeerd gaan met deze aandelen. Alhoewel ik er wel bij moet zeggen dat in aandelen handelen altijd een risico met zich meebrengt. Houdt dit altijd in je achterhoofd.

Hoe ben ik tot dit lijstje beste aandelen gekomen?

Ik heb juist deze aandelen geselecteerd omdat ik er zelf de beste ervaring mee heb. Ze hebben mij allemaal goede winsten opgeleverd in de loop van een aantal jaren. Dus vooral uit eigen ervaring spreek ik dat je in deze aandelen heel goed kunt investeren. Maar nogmaals, ga niet zomaar investeren in aandelen terwijl je er niets over weet. Doe kennis op, lees je in en maak dan een besluit. En kijk natuurlijk naar dit lijstje van beste aandelen.

Beste aandelen van dit moment

1. Berkshire Hathaway

Dit is een aandeel wat gewoon niet mag ontbreken in dit lijstje, Berkshire Hathaway. Onder de vleugels van bekende belegger Warren Buffett is dit bedrijf groot geworden. Buffett belegt namelijk via dit bedrijf en het rendement wat hij heeft behaald is extreem hoog. Doordat Warren Buffett de controle overnam van Berkshire Hathaway is de koers met gemiddeld 20% per jaar gestegen. Dat is op z’n zachts gezegd aardig indrukwekkend te noemen.

2. Mondelez International

Mondelez International is een bedrijf dat allerlei etenswaren produceert zoals chocolade, koekjes, kauwgom en drankjes. Zeggen merken als Milka, Orea en LU je wat? Komt allemaal uit de fabrieken van Mondelez International. Zeer groot bedrijf met een omzet van 26 miljard dollar en behalen ieder jaar een redelijk stabiele omzet. Waarom is dat vraag je je af? Omdat mensen de producten van het bedrijf toch wel blijven kopen, ondanks als er een crisis ontstaat. Daarnaast stelt het bedrijf hoge eisen aan hun producten, waardoor de winstmarges een stuk hoger is. Stabiel bedrijf waar je zonder twijfel op de lange termijn leuk geld mee kunt verdienen.

3. Alphabet (moederbedrijf van Google)

Alphabet is gigantisch en een van de grootste bedrijven ter wereld. Het succes van Alphabet in de afgelopen 2 jaar is ongekend. De koers is namelijk binnen 2 jaar verdubbeld. Is dat niet een beetje teveel van het goede vraag je je af? Nee, het is alles behalve overgewaardeerd. Sterker, je kunt het bijna zien als een koopje. En Alphabet lijkt in de toekomst nog niet te zijn uitgegroeid. Dat komt omdat bijvoorbeeld steeds meer bedrijven gebruik maken van Google Ads. Maar ze halen ook hun inkomsten uit advertenties van YouTube en uit de Google Cloud, Google Pay en Google Play Store. Er is in deze inkomstenbron een duidelijke groei te zijn die nog jaren zal blijven aanhouden.

4. Mastercard

Mastercard is iedereen bekend en vind je als logo op de meeste creditcards en andere betaalpassen. Je vindt hier het logo van Mastercard omdat het als tussenpersoon de betalingen verwerkt. Het inkomen van dit bedrijf wordt bepaald door het aantal transacties dat wordt gemaakt door klanten. Is er een positieve economische situatie dan kan dat de omzet een flinke boost geven. Op dit moment is er een hoge vraag en hoge prijs van producten dat ervoor zorgt dat Mastercard record omzetten behaald. Dat lijkt de komende jaren niet te gaan veranderen en zeer verstandig om aandelen in te beleggen.

5. Unilever

Unilever is bedrijf van Nederlandse / Britse afkomst. Het verkoopt een groot aantal verschillende consumentenproducten. Denk hierbij aan voedingsmiddelen, schoonmaakproducten en persoonlijke verzorgingsmiddelen. Wereldwijd actief en heeft een mooi omzet van 50 miljard per jaar. Dit is juist een stabiel bedrijf, omdat mensen toch wel de producten blijven kopen. Is het een pandemie of andere crisis, mensen hebben de producten nodig die Unilever verkoopt. Dat maakt het ook hier heel verstandig om wat aandelen in te beleggen.

6. Parker- Hannifin

Dit is een stabiel bedrijf wat allerlei soorten producten maakt voor het aansturen van machines. Je kunt dan denken aan hydraulische en elektromechanische systemen. Het bedrijf is wel iets gevoelig voor economische crisissen, maar ondanks dat blijf de winst altijd vrij stabiel. Als je het over dividend hebt dan is dat de afgelopen 68 jaar achter elkaar niet verlaagd. Parker-Hannifin wordt daarom ook genoemd als een van de “dividend kings”. Duidelijk wordt dat dit bedrijf heel goed in staat is om in diverse omstandigheden heel goed te presteren. Overwegen waard om in je aandelenportefeuille op te nemen.

7. Ahold Delhaize

Tot slot Ahold Delhaize, een supermarktbedrijf. Supermarkten zijn niet gevoelig voor slechte tijden en kunnen dus goed een economische neergang weerstaan. Enige risico voor Ahold Delhaize is de ontwikkeling van bedrijven zoals Amazon en PicNic. Zij leveren eten zonder het

netwerk van winkels. Maar daar zetten zij ook genoeg tegenover. Zo is dit bedrijf eigenaar van het populaire Bol.com en bezorgt het haar producten. Dat maakt het investeren in aandelen in Ahold Delhaize zeker het overwegen waard.

Wat zegt het Financieel Dagblad over de beste aandelen van dit moment?

Uit ervaring kan ik stellen dat de bovenste zeven aandelen het investeren zeker waard zijn. Maar om mijn mening nog meer kracht mee te geven heb ik het Financieel Dagblad gevraagd om hun reactie over het beste aandeel van dit moment. Een van de medewerkers die in aandelen handelen is gespecialiseerd waren erg te spreken over dit lijstje. Met name over Unilever en Mastercard waren ze zeer te spreken. Ook stonden ze erg positief tegenover alle andere bedrijven in dit lijstje. Goede defensieve aandelen die je op de lange termijn veel kunnen opleveren was één van de reacties.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor deze beste aandelen van dit moment?

Ik heb met name de afgelopen tien jaar zelf geïnvesteerd in de genoemde aandelen van dit lijstje. Vooral op de lange termijn kun je er veel geld mee verdienen en kun je in deze aandelen zonder twijfel investeren. Wat de toekomst doet weetniemand, maar deze bedrijven hebben zich in het verleden genoeg bewezen om een zekerheid te zijn in de toekomst. Dus lange termijn gesproken zijn deze aandelen zeer aan te raden.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Veel inspiratie, nu handelen

Je hebt nu een lijstje voor je met een beste aandelen van dit moment. Met deze aandelen kun je niet verkeerd gaan en ik kan uit eigen ervaring spreken dat ze je veel geld gaan opleveren. Vooral als je aandelen wilt gaan verhandelen en de lange termijn voor je hebt. Dat is voor mij in ieder geval belangrijk bij het handelen van aandelen. Korte termijn handelen maken het risico

voor verliezen een stuk groter en veel van dat soort gokken wil je niet maken. Of je hebt natuurlijk de durf en genoeg geld om uit te geven. Desalniettemin, begin nu met het handelen van aandelen en er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Een wereld waar jij jezelf misschien wel financieel onafhankelijk kunt maken. Klinkt mooi niet?

Succes met het handelen in aandelen!